Pages Navigation Menu

Din China in SUA, cu trenul

Din China in SUA, cu trenul

china-un-tren-cu-viteza-de-500-km-h_article-main-image

Magistrala China-Rusia plus America ar urma sa se intinda pe 13.000 de kilometri, traversand Siberia si Golful Bering, printr-un tunel lung de 200 de kilometri.

China se gandeste sa contruiasca o cale ferata spre Statele Unite, scrie presa oficiala de la Beijing. Se presupuna ca preconizata magistrala va incepe undeva in nord-vestul Chinei, va traversa Siberia, pentru ca apoi, printr-un tunel prin Oceanul Pacific, sa ajunga in ajunga in Statele Unite, lasand in urma Alaska si Canada.

Pentru a trece Golful Bering, intre Rusia si Alaska ar fi nevoie de un tunel submarin cu o lungime de aproape 200 de kilometri, citeaza ziarul Beijing Times explicatiile expertului in cai ferate, Wang Mengshu, de la Academia chineza de inginerie.

„Proiectul este in curs de analizare. Rusia s-a gandit de mult la un astfel de proiect”, a adaugat Wang.

Magistrala, care a primit numele „China-Rusia plus America”, ar urma sa se intinda pe 13.000 de kilometri, cu aproape 3.000 de kilometri mai mult decat Transsiberiana. O astfel de calatorie ar dura in jur de doua zile, la o viteza medie de 350 kilometri pe ora.

Deocamdata, comenteaza The Guardia, proiectul nu pare sa trezeasca un interes deosebit din partea specialistilor chinezi. In plus, nu se stie daca au fost consultate, pe aceasta tema, Rusia, SUA sau Canada. Pe de alta parte, realizarea unui tunel prin Golful Bering necesita solutii de inginerie specifice, avand in vedere ca va fi vorba de cea mai lunga constructie de acest gen din lume.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>