Pages Navigation Menu

Dieta caloriilor reduce raspandirea cancerului

Dieta caloriilor reduce raspandirea cancerului

     O dieta bazata pe reducerea aportului de calorii poate impiedica raspandirea cancerului la san.

10384949_799822623369808_78985663_n

     Un studiu publicat in revista „Breast Cancer Research and Treatment” din Marea Britanie arata ca diminuarea cantitatii de calorii împiedică transferul celulelor canceroase de la un organ la altul.

     Cobaii pe care s-au facut experiente de laborator au fost ajutați sa renunte  la 30 de calorii si intr-un timp scurt au prezentat rezultate spectaculoase: tumoarea canceroasa a fost înconjurata de un numar mare de proteine, acest lucru impiedicand raspandirea celulelor canceroase, tocmai pentru ca stratul din jurul ei a devenit greu accesibil.

     Persoanele care se confrunta cu probleme de obezitate sunt predispuse tumorilor beligne si maligne. De asemenea, tratamentele si citostatice pot avea ca efecte cresterea in greutate, ceea ce inseamna alimentarea celulelor canceroase.

     Dr. Nicolae Simone este de parere ca metabolismul este foarte important atunci cand o femeie este diagnosticata cu un astfel de cancer.  Studiile anterioare au demonstrat ca restrictionarea caloriilor poate avea efecte asemanatoare sedintelor de radioterapie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>