Pages Navigation Menu

“Diamantul negru”

“Diamantul negru”

LeonidasDaSilva1

Asa cum ne-am obisnuit, in anumite zile, Google alege sa sarbatoareasca anumite evenimente sau personalitati prin personalizarea logo-ului. Astazi il sarbatorim pe Leonidas da Silva, numit si “Diamantul negru” sau “Omul de cauciuc”. Este fotbalistul care a inventat faimosul gol “din foarfeca”, executie pe care orice fotbalist si-ar dori sa o reuseasca!

Nascut la Rio de Janeiro, fotbalistul brazilian a fost clasat printre cei mai buni jucatori de fotbal ai secolului 20, in 1938 fiind desemnat golgheterul Cupei Mondiale. Legenda mondiala isi trece in palmares o serie de executii spectaculoase, care de-a lungul timpului au fost incercate de mai multi fotbalisti. In anul 1932, intr-un meci intre Bonsucceso si Carioca, fotbalistul brazilian a incercat in premiera aceasta tehnica de a marca care l-a facut celebru in toata lumea. 17 ani mai tarziu, in 1949, golul marcat din foarfeca de Leonidas in fata lui Juventus urma sa intre in istorie, fiind si prima data cand tehnica lui a fost surprinsa de camera foto.
Sa speram ca in aceasta seara, si unul dintre romani nostri il va sarbatori pe Leonidas, reusind o executie pe masura!

LeonidasDaSilva2

One Comment

  1. E minunat tipu’.
    Am avut si noi trei goluri asta seara :) .

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>