Pages Navigation Menu

Detinutii isi citesc drumul spre libertate

Detinutii isi citesc drumul spre libertate

descărcare

Inchisorile federale din Brazilia au initiat un program prin care detinutii isi pot castiga 4 zile de libertate pentru fiecare carte citita. Daca pana acum exista indoiala asupra beneficiului lecturii, guvernul Brazilian confirma importanta lecturii in dezvoltarea individuala.

Pentru fiecare carte citita, detinutilor li se vor oferi 4 zile de libertate din condamnarea primita. Acestia au dreptul la 48 zile pe an, adica 12 carti, cate una la 4 saptamani. Cartile sunt sunt din literatura clasica braziliana, din stiinta si filosofie.

La finalul fiecarei carti citite, detinutii au obligatia de a face un eseu, delimitat corespunzator in paragrafe si cat se poate de corect enuntat. De asemenea, fiecare eseu va fi analizat pentru a se dovedi ca este unul original, facut de mana autorului ce si-l insuseste. Probleme intervin cand ne gandim ca peste 70% din detinuti nu si-au terminat clasele primare, iar intr-un procentaj de sub 10%, detinutii nu stiu nici sa scrie. Este clar un efort din acest punct de vedere, nu toti detinutii sunt alesi pentru program, indiferent de educatie, insa munca le este rasplatita prin libertate.

images (1)

Opiniile sunt, in mod normal, impartite, insa majoritatea aplauda initiativa, mai ales ca lipsa de educatie este cea care duce, in esenta, spre comiterea de infractiuni. In felul acesta, detinutii se pot integra mai usor in societate, isi pot ocupa timpul petrecut in inchisoare dezvoltandu-si intelectul si imaginatia. Sa ne punem sperantele, insa, in partea stanga a creierului, si nu in cea creativa.

Initiativa, numita Redemption through Study Time  sau Remição por tempo de estudo ,adica Ispasire prin lectura, ii apartine presedintelui Dilma Rousseff, modificarea legii fiind aprobata in Iunie 2012. Programul a venit ca o solutie pentru inchisorile federale supraaglomerate, insa ar putea fi adoptat si de inchisorile locale, la fel, destul de aglomerate ale Braziliei.

descărcare (1)

One Comment

  1. Ar trebui sa fie aplicata si in Romania. O buna iniziativa. Intr adevar lipsa de educatie a tinerilor lasati singuri duce la producerea de infractiuni

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>