Pages Navigation Menu

Destinatii neobisnuite de vacanta

Destinatii neobisnuite de vacanta

Nu este niciun secret pentru nimeni ca proprietarii de hoteluri ar face orice pentru a atrage un numar cat mai mare de clienti. Plecand de la cele mai comune insusiri pe care o camera trebuie sa le aiba  (includem aici baie proprie, pat dublu, wirelless, s.a.m.d.) si terminand cu cele mai neobisnuite lucruri pe care le aduc (girafe, carti, decor ciudat, paturi cu diferite forme, etc), hotelierii stiu ca fara inovatie acest business ar fi ruinat.

Ferma Girafeor, Nairobi, Kenya

Hoteluri-neobisnuite--Te-ai-caza-la--rece--sau-langa-girafe-

Ferma a fost construita in 1.932 de catre Sir David Duncan. Initial, Duncan a vrut o locatie care sa aduca aminte de colibele de vanatoare. Aceasta parte i-a iesit in totalitate, dar o data deschisa publicului larg, ferma a suferit mici modificari pentru o mai buna functionalitate. Acest lucru nu i-a adus pierderi, din contra, cu cei 115 de acri, Girafeor reuseste sa fie o destinatie atractiva pentru turistii din toata lumea. Poate si pentru ca, in orice moment al zilei, pe langa privelistea superba (Muntele Kilimanjaro si Dealurile Ngong) puteti vedea… girafe. Girafele Rotschild au fost aduse la ferma dupa ce un incendiu le-a devastat habitatul natural si s-au acomodat destul de repede cu oamenii, motiv pentru care, in fiecare dimineata puteti imparti cafeaua cu o girafa.

Hotelul Biblioteca, Manhattan, New York

Library-Hotel3

Pentru cei care prefera totusi o vacanta lipsita de adrenalina, Hotel Biblioteca poate fi una din variante. Nu numai pentru ca ofera o gama variata de carti, ci si pentru ca este amplasat in orasul care nu doarme niciodata. Pe cele zece etaje ale sale sunt intalnite mai multe tipuri de literatura: de la carti despre arta pana la cele cu tematica religioasa, de la culegeri de exercitii si pana la volume filozofice, de la romane politiste si pana la cele romantice. In functie de tipul lecturii preferat, puteti alege etajul pe care doriti sa stati in vacanta… asta nu inseamna ca nu puteti schimba etajele atunci cand vreti sa descoperiti noi enigme.

Hotelul Karostas Cietums, Liepaja, Letonia

16Desert-Cave-Hotel-Coober-Pedy-South-Australia-Matador-SEO

O varianta un pic mai neconformista de concediu se afla in Letonia. Hotelul Karostas este stiut ca fiind un hotel bantuit. Fosta inchisoare, hotelul si-a pastrat intocmai arhitectura, iar business-ul lansat este unul cat se poate de profitabil. Ani la randul, in perioada 1 mai – 1 octombrie sute de turisti ii trec pragul pentru a petrece cateva zile in regim de… inchisoare. Cazati pe paturi inconfortabile, privati de telefoane mobile si acces la internet, turistii isi petrec „sentinta” de 14 zile hraniti numai cu paine si apa, intocmai ca intr-o inchisoare. Mai mult decat atat exista anumite pedepse pentru care puteti opta… se pare ca, indiferent de cum anume platim (cash, card sau printr-o alta fapta) jail time este o afacere de milioane de euro.

Propeller Island City Lodge, Berlin, Germania

propeller-island-city-lodge-berlin-germany0

Germanii sunt cunoscuti pentru gusturile lor… ciudate. Asta este unul din motivele pentru care Lars Stroschen a construit un hotel cu totul aparte. Propeller Island City Lodge este locul in care poti dormi cu capul in jos, in patul lui Dracula (a se citi intr-un sicriu), suspendat in aer sau pe o bucata de iarba. Dar asta nu e tot, hotelul dispune de pasaje secrete prin care oaspetii pot ajunge in camerele vecine si piese putine de mobiler pentru a intregi atmosfera erei in care doriti sa traiti pe durata concediului.

Hotelul de Gheata, Quebec, Canada

111

Pentru cei care vor sa dea castelul de la Bilea Lac pe unul din Canada, Hotelul de Gheata din Quebec este varianta castigatoare. In perioada 7 decembrie – 23 martie, hotelul este vizitat de milioane de artisti care fac din gheata cele mai atractive modele: de la paturi pana la baruri, de la bai pana la bucatarii, de la pahare si pana la seminee. In total 400 de tone de gheata si 12.000 de tone de zapada sunt folosite pentru replicile autentice. In aceasta aventura nu este recomandat sa mergeti fara haine groase, caci, in ciuda bailor calduroase si a paturilor, temperaturile sunt sub zero grade.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>