Pages Navigation Menu

Demisie la vârful Comitetului Olimpic Internațional

Demisie la vârful Comitetului Olimpic Internațional

Membrul de onoare al Comitetului Olimpic Internațional, senegalezul Lamine Diack, a demisionat din funcție în urma acuzațiilor de luare de mită în scandalul de dopaj în care este implicată Rusia, informează bbc.com.

bbc.com

bbc.com

Demisia lui Diack vine în contextul în care autoritățile franceze îl acuză pe fostul membru că a luat diverse sume de bani pentru a acoperi teste antidoping pozitive, așa cum se arată într-un raport al Agenției Mondiale Antidoping(AMA).

Conform raportului AMA citat de CNN, cercetările au descoperit „o cultură adânc înrădăcinată a trișării la toate nivelurile”, mai ales printre atleții de origine rusă.

În urma cercetărilor asupra acestui caz, sportivilor ruși li se poate interzice participarea la Jocurile Olimpice din 2016. În raport se sugerează, mai scrie cnn.com, că și Jocurile Olimpice din 2012 au fost sabotate, prin participarea unor atleți care nu aveau dreptul să concureze.

Rusia neagă acuzațiile

Directorul Agenției Ruse Antidoping, Nikita Kamaev, a negat raportul AMA și l-a caracterizat drept „neprofesionist și ilogic”, potrivit agenției ruse de presă, citată de CNN.

Rusia a luat toate măsurile necesare pentru a lupta împotriva problemei dopajului”, a declarat și ministrul rus al sporturilor, Vitaly Mutko.

Totuși, în raportul AMA se arată că peste 1.400 de probe de sânge au fost în mod „intenționat” distruse de un laborator din Moscova.

Lamine Diack

Lamine Diack

Federația Internațională de Atletism, implicată în scandal

În același raport în care s-au menționat acuzațiile de sabotare a testelor de dopaj, este criticată și politica „inexplicabilă” adoptată de Federația Internațională de Atletism, prin fostul director, Lamine Diack.

Faptele pentru care este cercetat Lamine Diack s-au petrecut, conform site-ului BBC, în perioada în care acesta a fost președintele Federației Internaționale de Atletism. Diack a fost la conducerea Federației timp de 16 ani, până în august 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>