Pages Navigation Menu

Decorurile reale din “Urzeala Tronurilor”

Decorurile reale din “Urzeala Tronurilor”

     In cazul in care era nevoie de o confirmare ca Irlanda este un taram desprins ca din basm, ei bine iat-o: minunile naturii se arata la tot pasul.

1

            Tunelurile facute de copaci – una dintre cele mai spectaculoase forme sub care natura se dezvaluie. Copacii cresc nestingheriti de o parte si de alta a drumului, coroanele lor se impletesc si formeaza o cupola naturala dezordonata, gata sa ascunda zane, spiridusi si oameni atrasi de farmecul lor. Un astfel de loc se afla in nordul Irlandei: drumul Dark Hedges, de langa Bregagh.

2

            Fotografi locali si straini iau cu asalt locul in toate anotimpurile si surpind diferite ipostaze ale fenomenului si jocul luminii naturale: soare puternic, ceata deasa si chiar furtuni de zapada. Tunelul este tot mai vizitat, cu atat mai mult cu cat apare si in unul dintre cele mai populare seriale ale momentului: “Urzeala tronurilor” (“Game of Thrones”). Este imposibil ca fanii sa nu-si aminteasca primul episod din sezonul al doilea, cand Arya Stark este deghizata in baiat si trece prin Dark Hedges, calatorind impreuna cu alte personaje.

3

            Tunelul din Irlanda este format din fagi. Au fost plantati in secolul al XVIII-lea de familia Stuart pentru a-i impresiona pe cei care le vizitau casa. In timp, copacii care strajuiau aleea au crescut, iar coroanele lor s-au unit, formand tunelul care atrage atatia turisti in nordul Irlandei. Locul este preferat si de cupluri, care aleg sa faca fotografii de nunta aici.

            Pamantul irlandez nu se dezminte nici de data aceasta cand vine vorba de legende; tunelul de fagi de la Dark Hedges are legenda lui: se spune ca fantoma unei misterioase Doamne Gri (“Grey Lady”) face plimbari pe aleea de fagi, indeosebi in zilele cu ceata,  si ca se pierde in zare de-a lungul cararii.

            Irlanda se arata plina de legende si povesti care cheama si care atrag, indiferent de tipul calatoriei pe care te pregatesti sa o faci pe aceste meleaguri.

4

Sursa: http://www.boredpanda.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>