Pages Navigation Menu

De Sarbatori, o portie mare de ironie!

De Sarbatori, o portie mare de ironie!

Ca in fiecare an, orice firma care se respecta si are bugete serioase de publicitate, marcheaza momentul Sarbatorilor cu o serie noua de reclame, ce continua , in general, pe cea precedenta. Nu pot decat sa fiu de acord cu aceasta practica, pentru ca revitalizeaza piata obosita de spoturi, de care te-ai plictisit de mult, si ofera inca o sansa publicitarilor de a-si dovedi creativitatea, constransi fiind de natura si tematica evenimentelor din aceasta perioada.
Mercador.ro aplica exact aceasta strategie si alege pentru reclamele de sezon, pe cel mai de succes personaj al sau : pe batranul simpatic, dar ironic, in defavoarea pitipoancei amatoare si depasite de tehnologie, a tanarului tocilar care vrea sa se cupleze cu vecina sau a celui care devine tata din cauza comoditatii sale.
Sania

De aceasta data, pensionarul are alti vecini, care bineinteles ca il deranjeaza, pentru ca au copii si acestia fac galagie. Conform traditiei, inventivul personaj, ce tine inca bormasina pe birou, asa, doar de dragul continuitatii seriei, gaseste o modalitate ingenioasa de a rezolva situatia in care se afla : cumpara o sanie pentru ca cei doi copii ai vecinilor sa se joace afara. Ce faci insa daca nu e zapada toata iarna si cei doi incep sa se traga cu sania pe covorul din sufragerie ?
Textul este foarte bun, presarat cu ironii ‘’ tare dragalasi’’, la fel ca dictia si jocul actorului, care e amuzant si inspaimantator in acelasi timp , atunci cand isi da ochii peste cap pentru a accentua felul in care alearga cei mici :’’ hopa-topa, hopa-topa’’. Trebuie sa remarc parul negru, proaspat vopsit, al personajului care nu reuseste decat sa-l faca sa para mai ciudat, usor diabolic si un pic ticnit.
Geanta de voiaj

La aceasta reclama, este interesant si bine gandit crescendo-ul dat de imbinarea intre text, dictie si falsul entuziasm al batranului sarcastic, care este coplesit de colindele, pocnitorile, urarile si petrecerile specifice sarbatorilor de iarna. Tempo-ul incetineste brusc si neasteptat atunci cand personajul se resemneaza si alege sa plece in vacanta, motiv pentru care are nevoie de o geanta de voiaj. Desi spotul este impecabil executat singurul neajuns pe care-l observ este ca avem de-a face un un pensionar atipic cu o gandire si un comportament de tanar, in care publicul tinta nu se regaseste. Sa fim sinceri: cati batrani sunt agasati de colinde si de urarile rudelor si pleaca de acasa exact inainte de Sarbatori?
Cele doua spoturi sunt amuzante, sarcastice si probabil vor fi apreciate de public.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>