Pages Navigation Menu

De la Moscova la Beijing in doar 2 zile cu trenul

De la Moscova la Beijing in doar 2 zile cu trenul

Rusia si China au semnat un acord privind construirea unei cai ferate de mare viteza intre Moscova si Beijing. Linia ar scurta drumul de la 6 la numai 2 zile. Calea ferata va avea 7000 km si va costa 230 miliarde dolari. In ciuda imbunatatirii relatiilor dintre cele 2 tari in ultimele luni, nu este sigur ca proiectul va gasi finantare.

f

Trenuri intre cele 2 capitale exista din 1954 dar calea ferata siberiana atinge viteze de 40-50 km/ora. Rusia s-a angajat sa construiasca linii de mare viteza in perspectiva Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. Primul tronson promis va fi cel dintre Moscova si Kazan. Apoi, proiectul va fi pus in stand-by din cauza costurilor mari.

China, pe de alta parte, a construit in cativa ani 10.000 km de cai ferate de mare viteza si vrea sa ajunga la 16.000 km in 2020. Se doreste exportarea tehnologiei si a construit linii de mare viteza in Turcia si Venezuela.

Expertii chinezi estimeaza ca daca vor fi gasite fonduri, totul va fi gata in cinci ani, cu conditia sa se inceapa lucrarile pe toate tronsoanele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>