Pages Navigation Menu

Dark Tranquillity vine la Maximum Rock Festival 2014

Dark Tranquillity vine la Maximum Rock Festival 2014

     Formatia suedeza  DARK TRANQUILLITY va sosi la festivalul Maximum Rock Festival 2014, cel mai mare festival indoors din Romania si evenimentul metal “must-see” al toamnei la Bucuresti.

Afis Maximum Rock Festival 2014_4
     Trupa a fost intemeiata in 1989 si este o reprezentanta de seama a death-ului melodic. Avand 10 albume la activ, Dark Tranquillity este o formatie de referinta pentru scena actuala si este considerata cel mai important produs muzical suedez al zonei metal.

     Dark Tranquillity este creditata drept o trupa care a dat o noua directie celebrei scene din Goteborg prin cultivarea unui stil care combina duritatea death-ului cu melodicitatea sintetizatoarelor, creand “sound-ul noii generatii” (Sputnik Music).

     Una dintre cele mai aclamate formatii suedeze de catre critica de specialitate, Dark Tranquillity si-a facut rapid un nume si a ajuns sa fie realmente o trupa emblema a metalului european contemporan.
Afis Maximum Rock Festival 2014_4
     Dark Tranquillity canta pentru a doua oara in Romania. Trupa promoveaza cea mai recenta lansare discografica, intitulata “Construct”. Discul a obtinut recenzii pozitive si luadative din partea Metal Injection, care a numit albumul “punctul culminant al sound-ului cultivat pana acum de trupa”, Angry Metal Guy, Metal Hammer (“cel mai bun disc de pana acum al trupei”) si Sputnik Music (“un succesor de seama al materialului ‘We Are the Void and Fiction’).

Componenta:

Niklas Sundin – chitara
Anders Jivarp – tobe
Mikael Stanne – voce
Martin Henriksson – chitara/bas
Martin Brändström – clape, programming

Discografie:

Skydancer (1993)
The Gallery (1995)
The Mind’s I (1997)
Projector (1999)
Haven (2000)
Damage Done (2002)
Character (2005)
Fiction (2007)
We Are the Void (2010)
Construct (2013)

Pana in acest moment, programul festivalului pe zile este urmatorul:

24 octombrie 2014: Evergrey, Tristania, Threshold, I’m The Trip;
25 octombrie 2014: Dark Tranquillity, Unleashed, Elvenking, Emergency Gate, Code Red, Open Mind.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>