Pages Navigation Menu

DANEMARCA, atitudine neașteptată față de refugiați

DANEMARCA, atitudine neașteptată față de refugiați

Un grup de refugiați a fost respins de autoritățile din Danemarca pe motiv că se află ilegal pe teritoriul acestui stat.

Migrants Mediterranean

Luni, un grup de 20 de refugiați care a încercat să treacă ilegal granițele Danemarcei a fost trimis înapoi în Germania. Aceste persoane nu au dorit azil, motiv pentru care autoritățile au ajuns la concluzia că găzduirea lor ar reprezenta un act de ilegalitate. Refugiații voiau să ajungă în alte țări din Europa de Nord, a căror politică de azi este mai generoasă.

Într-un comunicat emis de poliția daneză se arată că persoanelor expulzate li s-a interzis accesul pe teritoriul statului Danemarca timp de doi ani.

“Este vorba de persoane care nu doresc să ceară azil (în Danemarca) și care, prin urmare, se află aici ilegal. Ele au fost expulzate și li s-a interzis să intre pe teritoriul țării timp de doi ani”, potrivit poliției daneze, citată de AFP.

Aceeași sursă a mai adăugat că migranții au fost conduși cu autobuzul la frontiera cu Germania, de unde ar urma să fie preluați de nemți.

Începând de duminică, peste 800 de refugiați au ajuns în Danemarca, iar, dintre aceștia, doar câțiva au cerut azil, majoritatea exprimându-și dorința de a ajunge în Suedia, unde condițiile de primire ar fi mai bune.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>