Pages Navigation Menu

Daca esti rau si egoist, evolutia te pedepseste

Daca esti rau si egoist, evolutia te pedepseste

 CB025268

          Oamenii egoisti si rai pot avea succes pe termen scurt, dar comunicarea si cooperarea sunt abilitatile care aduc avantaj pe o perioada indelungata de timp, releva un studiu publicat in revista Nature.

Cercetarea utilizeaza modele ale teoriei evolutioniste a jocurilor (EGT, care foloseste o ramura a matematicii ce are aplicabilitate in studiul deciziilor pe care le luam),  pentru a compara populatiile care coopereza cu cele care au un comportament mai egoist.

” Comunicarea este esentiala pentru cooperare, noi o consideram  motivul unic pentru care  cooperarea are loc ” a spus  Christoph Adami, profesor la Universitatea din Michigan  si  autor al studiului.

” Am ajuns la concluzia ca evolutia te va pedepsi daca esti egoist si rau. Sigur ca poti avea unele avantaje impotriva anumitor competitori si pentru un  interval scurt de timp. Dar egoismul nu este sustenabil din punct de vedere evolutiv. ” a adaugat el.

Aceasta cercetare nu contrazice teoria conform careia evolutia favorizeaza egoismul , ci ii este complementara. Comportamentul bazat pe comunicare si cooperare este in beneficul speciei si permite raspandirea genelor care il favorizeaza. Insa cooperarea in cadrul unui grup sau unei specii nu exclude existenta unei comportari egoiste in afara lui /ei.

evolution

 Sursa foto: blog.globalpatentsolutions.com

Sursa: revista Nature

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>