Pages Navigation Menu

Cutremur de 7,4 grade afecteaza patru tari

Cutremur de 7,4 grade afecteaza patru tari

Cutremurul de 7,4 grade s-a produs in noaptea de luni spre marti pe coasta pacifica a Americii Centrale si a fost resimtit in El Salvador, Nicaragua, Honduras si Costa Rica.

O alerta de tsunami a fost declansata, relateaza AFP. Ministrul salvadorian al Mediului a anuntat ca seismul a avut loc luni, la ora locala 21.51 (marti, 06.51 ora Romaniei), in apropiere de coastele departamentului Usulutan, in sudul El Salvador. Protectia civila salvadoriana nu dispune pentru moment de informatii privind victime sau pagube materiale.
Potrivit postului de radio local YSKL, seismul a generat pene de electricitate in departamentele San Miguel si Usulutan din El Salvador.

political-map-of-Central-Am

In Nicaragua, tara vecina cu El Salvador, Institutul de studii geologice (Ineter) a anuntat ca epicentrul seismului s-a aflat in golful Fonseca, situat intre Nicaragua si San Salvador, la o adancime de 24 de kilometri.
Institutul american de geofizica (USGS) a localizat epicentrul cutremurului la 70 de kilometri si a evaluat magnitudinea la 7,4.
Alimentarea cu energie electrica si comunicatiile telefonice au fost intrerupte in unele cartiere din Managua.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>