Pages Navigation Menu

Cubul Rubik implineste 40 de ani

Cubul Rubik implineste 40 de ani

Rubik's_Cube_variants

Anul acesta faimosul cub Rubik implineste 40 de ani. Aniversarea sa a fost marcata printr-o expozitie in orasul New Jersey din S.U.A. Bineinteles ca la aceasta aniversare speciala nu a putut lipsi Erno Rubik, inventatorul cubului.

Statisticile au aratat ca in cei 40 de ani de existenta, o persoana din 7 pe mapamond, a cumparat un cub Rubik/a primit un Rubik cadou.

Liberty Science Center (New Jersey) a organizat expozitia “Beyond Rubick’s Cube”, pentru a marca evenimentul.

Erno Rubik declara despre inventia sa: “Cea mai mare parte din viata adulta mi-am petrecut-o alaturi de acest cub, pentru ca aveam doar 30 de ani atunci cand l-am creat. Iar acum, dupa 40 de ani, pot sa spun: «Cunosc cubul, stiu ce se intampla in jurul cubului»”.

Cubul Rubik a fost creat in anul 1974 de catre sculptorul si profesorul de arhitectura Erno Rubik. Initial acesta a fost denumit “Cubul Magic”, dar a fost rebotezat dupa numele inventatorului.

Sursa: Reuters

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>