Pages Navigation Menu

Cu bicicleta prin marile orase ale lumii

Cu bicicleta prin marile orase ale lumii

Top 10 orase in care mersul pe bicicleta e o placere!

            Orasele care sunt prietene cu bicicletele sunt cele in care nu exista o competititie intre vechiculele cu motor si cele fara; sunt orasele in care oamenilor le e mai usor sa se deplaseze cu bicicleta, economisind astfel banii de benzina, de asigurare si multe altele. In plus, mersul pe bicicleta este foarte bun pentru sanatate, nu polueaza si este si o modalitate inedita pentru turisti de a explora orasul. Asadar, beneficiile sunt multiple intr-un oras in care bicicleta nu e dusmanul!

            Iata lista primelor zece orase ale caror piste isi asteapta biciclistii:

            10.Beijing: capitala Chinei este aglomerata si e chiar la indemana sa te deplasezi pe bicicleta. Sunt des intalnite si scooterele si alte vechicule mici cu motor. In comparatie cu alte orase care fac mai mult loc biciclistilor, Beijing ocupa locul 10 in acest top.

            9.Paris: faimosul oras nu devine mai putin romantic sau cochet daca e plin de biciclete. Are piste speciale si locuri de unde iti poti inchiria mijlocul de transport pe doua roti, daca nu ai deja unul. Pentru a promova ciclismul, unele drumuri sunt inchise duminica pentru autoturisme, dar nu si pentru biciclete. Oricum, francezii sunt recunoscuti pentru stilul lor de viata sanatos.

paris

            8.Budapesta: sistemul de transport al tarii vecine, Ungaria, este bine dezvoltat, mai ales in capitala. Budapesta are piste pentru biciclisti pe linia apei sau inconjurate de spatii verzi, ceea ce face plimbarea cu bicicleta foarte placuta. Trebuie sa aveti grija insa la pietoni!

            7.Barcelona: aici turistii se pot descurca usor cu bicicleta, pentru ca orasul spaniol are trasee pentru biciclete care difera ca grad de dificultate si iti poti alege. Unele trasee sunt gandite astfel incat vizitatorii se pot bucura si de frumusetea orasului si de cea a naturii; alte rute sunt dedicate numai strazilor cu centre de cumparaturi si alte atractii urbane si sunt cele mai simple trasee.

barcelona

 

            6.Rio de Janeiro: este usor sa te deplasezi in orasul brazilian cu orice mijloc de transport. In ultimul timp, Rio de Janeiro s-a modernizat urmand exemplul altor orase, precum Berlin sau Amsterdam. Langa plajele braziliene, turistii vor gasi locuri de inchiriat biciclete si piste special amenajate pentru ciclisti.

rio

            5.Montreal: orasul canadian are o retea bine dezvoltata de piste pentru biciclete. Poti cutreiera tot orasul cu bicicleta. Un program de imbunatatire de desfasoara din 2009: de-a lungul retelei, doritorii isi pot inchiria bicicleta. Este foarte folositor pentru turisti, dar si pentru cei care nu au o bicicleta a lor si vor sa foloseasca ruta pentru ciclisti.

 

            4.Tokyo: metropola japoneza ofera multe pasionatilor de ciclism. Poti vizita orasul sau poti face naveta pe bicicleta – ambele variante sunt la fel de placute. Turul cu bicicleta te poarta pe langa magazine, resturante si alte puncte de reper interesante pentru vizitatori. Sunt multe feluri in care poti inchiria biciclete in Tokyo si exista chiar si ateliere de reparatii, in cazul in care ai probleme.

            3.Berlin: orasul german este o capitala europeana bine dezvoltata din multe puncte de vedere, inclusiv al transporturilor. Spatiile pentru biciclete si pistele sunt raspandite pretudintedeni in oras. In plus, germanii s-au gandit sa aduca un plus de confort oamenilor: daca nu vrei sa pedalezi, poti oricand sa inchiriezi ricsa.

            2.Copenhaga: capitala Danemarcei este o buna prietena a bicicletelor. Peste 35% din populatia orasului se deplaseaza spre scoala sau serviciu folosind vehiculul cu doua roti. Pistele pentru biciclisti sunt largi, iar spatiul este bine protejat; in plus, taxele de inchiriat biciclete sunt mici. Multe orase iau ca model facilitatile pe care Copenhaga le ofera ciclistilor.

bike_friendly_copenhagen

            1.Amsterdam: iata cel mai cunoscut oras pentru usurinta cu care poti folosi bicicleta aici. Exista spatii bine amenajate, piste speciale si chiar si garaje pentru biciclete. Oameni de toate varstele si din toate categoriile sociale merg pe bicicleta in pitorescul oras olandez. Turistii si cetatenii deopotriva trebuie sa-si pazeasca bine bicicletele si sa le duca la garajele special amenajate pentu ca, din pacate, exista riscul de a fi furate.

 amsterdam

Sursa: http://www.touropia.com/most-bike-friendly-cities/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>