Pages Navigation Menu

Cotidianul The New York Times, recompensat cu trei premii Pulitzer

Cotidianul The New York Times, recompensat cu trei premii Pulitzer

New York Times' Quarterly Profits Falls 58 Percent

Cotidianul american The New York Times a câştigat trei premii Pulitzer – două pentru acoperirea mediatică a epidemiei de Ebola din Africa de Vest şi unul despre lobby-ul american, au anunţat, luni, reprezentanţii Universităţii Columbia, care decernează aceste distincţii, informează Reuters.

Cotidianul american The New York Times a fost premiat la categoria “jurnalism internaţional”, pentru felul în care întreaga sa redacţie a acoperit din punct de vedere mediatic epidemia de Ebola. Jurnalistul freelancer Daniel Berehulak, care a colaborat cu The New York Times la aceste reportaje, s-a impus la categoria “fotoreportaj”.

De asemenea, cotidianul american a fost recompensat cu un premiu Pulitzer, prin intermediul reporterului Eric Lipton, desemnat câştigător la categoria “jurnalism de investigaţie”, cu o serie de articole care au prezentat felul în care reprezentanţii puternicelor grupuri de lobby din Statele Unite pot influenţa deciziile procurorilor şi senatorilor americani.

Aceeaşi categorie a avut în acest an doi câştigători. Astfel, publicaţia The Wall Street Journal a câştigat prin reportajul “Medicare Unmasked” primul său premiu Pulitzer după ce acest ziar a fost cumpărat, în 2007, de News Corp.

Premiul Pulitzer la categoria “serviciu public” a revenit cotidianului The Post and Courier din Charleston, un oraş din statul Carolina de Sud, pentru o serie de reportaje despre violenţa domestică.

Prestigioasele premii Pulitzer, acordate de Universitatea Columbia, sunt cele mai respectabile distincţii din jurnalismul american şi pot aduce atenţia şi recunoaşterea de care au nevoie ziarele şi site-urile care suferă de pe urma presiunilor economice şi a constrângerilor bugetare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>