Pages Navigation Menu

Costume de otel pentru armata Statelor Unite

Costume de otel pentru armata Statelor Unite

01_09_7af82bf1aa costum de soldat iron man

Armata Statelor Unite ale Americii a decis sa faca costume ca ale unor roboti, pentru soldati. Ei s-au inspirat din costumul lui Iron Man pentru a  face  ”oameni de otel”. Costumul va fi echipat cu un computer portabil, senzori, zona de networking si alte tehnologii avansate. Costumul este facut in asa fel incat super eroii sa fie protejati de toate pericolele ca in filmele SF, el avand numele de Tactical Assault Light Operator Suit (TALOS). Conducatorul proiectului TALOS Michel Fieldson a spus ,, Costumul are drept scop o protectie anti-glont si impotriva focului, oferind o maxima siguranta pe campul de lupta.

Costumul de soldat TALOS  are un schelet exterior care va permite soldatilor sa care echipament greu, un sistem de control al semnelor vitale, protectie anti-glont si  un ordinator puternic”. „Unele dintre tehnologiile preconizate pentru Talos vizeaza o armura avansata, ordinatoare care sa permita soldatului sa stie unde se afla in orice moment pe campul de operatiuni si sa comunice cu comandamentul;  un sistem de alimentare electrica si un schelet exterior foarte mobil”, a precizat armata. Comandamentul operatiunilor speciale (US Special Operations Command) a intrebat oamenii de stiinta care erau invitati sa prezinte proiectele care ar putea fi puse in ,,armura inteligenta de lupta”. Septembrie 2014 este termenul limita pentru depunerea  proiectelor ce presupun tehnologiile care vor fi puse pe costum.

In 12 luni se spera sa se inceapa contractarea produselor necesare realizarii costumului. Se spera ca primul costum sa fie gata pentru testarea pe teren peste 5 ani.

Sursa studentie.ro, ziare.com, incomemagazine.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>