Pages Navigation Menu

Cosmin Bumbuț, printre câştigătorii concursului Sony World Photography 2015

Cosmin Bumbuț, printre câştigătorii concursului Sony World Photography 2015

 Fotograful român Cosmin Bumbuţ a câştigat premiul I la secţiunea “arhitectură” a concursului Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai mari competiţii de fotografie din lume.

cosmin bumbut

Cosmin Bumbuț, fotograf profesionist din București, a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de persoane înscrise pentru a participa la categoria “professional”, secțiunea “arhitectură”, pentru seria sa numită “Camera intimă”. Lucrarea artistului român prezintă o serie de imagini realizate în celulele a 35 de închisori din România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

“Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am câștigat până acum. Mă bucur că fotografiile din proiectul «Camera intimă» au fost apreciate internațional, mai ales că, din 2008, de când am început această serie, m-am întrebat cum va fi primită și înțeleasă. Camera intimă este un spațiu destinat dragostei și tandreței, dar care anulează, în același timp, ideea de intimitate”, a declarat Cosmin Bumbuț.

Fotografiile câștigătoare vor fi prezentate în expoziția “Sony World Photography Awards 2015″ de la Somerset House, Londra, între 24 aprilie şi 10 mai, și vor fi publicate în catalogul “Sony World Photography Awards 2015″. Fotograful român va primi premiul și un echipament foto Sony de ultimă generație, la gala de deschidere a expoziției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>