Pages Navigation Menu

Cortina Residence – un nou concept eco, unic in Romania

Cortina Residence – un nou concept eco, unic in Romania

poza-1 (1)

Unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din Bucuresti, Cortina Residence, ansamblu rezidential localizat in zona de Nord a Bucurestiului, se relanseaza. Dezvoltatorii ansamblului se mandresc printre altele, cu arhitectura realizata de Westfourth, firma care are peste 20 de ani de experienta in piata, dar si cu tehnologii si materiale de constructie, eco-friendly, unice in Romania, printre ele numarandu-se “fatada ventilata” care produce oxigen!

“Sub influenta luminii, placile tratate cu dioxid de titan produc oxigen activ, care prin oxidare distruge bacteriile si virusurile, germenii de microorganisme, muschi si licheni, descompune noxele si distruge mirosurile urate din incaperi. Acest mecanism este asemanator cu cel al fotosintezei, astfel ca 1000 m2 de ceramica tratata cu dioxid de titan echivaleaza, ca putere de purificare a aerului, cu sapte zeci de arbori. Cortina Residence are 12.000 mp de fatada produsa cu aceasta tehnologie, astfel incat echivalentul in producerea oxigenului activ o reprezinta un Parc de 2 ha.” explica dezvoltatorii Cortina Residence.

Tehnologia folosita aici a fost testata cu succes si in tari ca Olanda, Germania sau Japonia iar rezutatele au fost exceptionale. Concluzia testului antibacterian al acestei suprafete, dat de Institutul TNO–Olanda, a fost ca: numarul microorganismelor pot fi reduse la efectul Hydrotect (o tehnologie de tratare a suprafetelor placilor de ceramica cu efecte deosebite) cu pana la 75%, iar reducerea incarcaturii bacteriene nu are efecte ecologice negative, spune Deutsche Welle.

sursa: www.dw.de

sursa: http://www.cortina-residence.ro/

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>