Pages Navigation Menu

Contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru autostrada Pitesti Sibiu a fost semnat

Contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru autostrada Pitesti Sibiu a fost semnat

Contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate al autostrazii A1 Sibiu – Pitesti, document necesar pentru demararea constructiilor in viitor, a fost semnat luni de catre Compania de Autostrazi (CNADNR) si Asocierea Spea Ingineria Europea S.A. Milano Italia Sucursala Bucuresti – Tecnic Consulting Engineering Romania SRL.

Contractul are o valoare de 6,5 milioane euro si are o durata de implementare de 17 luni, insa documentele pentru primele sectiuni – la capete – ar trebui sa fie gata dupa numai cinci luni, astfel incat loturile Sibiu-Boita si Curtea de Arges – Pitesti sa poata fi scoase la licitatie mai devreme.

“In acest moment distanta intre localitatile Sibiu – Pitesti se realizeaza in special pe drumul national DN 7, drumul european E 81 si este de aproximativ 160 km, timpul minim de parcurs fiind de 2 ore si 30 minute”, anunta CNADNR.

Defileul Oltului

Contractul pentru revizuirea SF-ului va avea o durata de implementare de 17 luni si este impartit astfel:

- 5 luni Elaborare Studiu de fezabilitate pentru Sectiunea 1 Sibiu-Boita si Sectiunea 5 Curtea de Arges-Pitesti;

- 12 luni pentru Sectiunea 2 Boita-Racovita, Sectiunea 3 Racovita-Valeni, Sectiunea 4 Valeni-Curtea de Arges si Sectiunea 6 DN 73C Tigveni-Ramnicu Valcea;

- 5 luni pentru Asistenta Beneficiarului pentru lansarea si finalizarea licitatiilor de lucrari pentru constructia Autostrazii Sibiu – Pitesti.

“Am solicitat prestatorului sa inceapa cu sectoarele mai putin dificile, Loturile 1 si 5, astfel incat implementarea proiectului sa se realizeze cat mai repede. In aceste conditii, lucrarile efective la Autostrada Sibiu – Pitesti ar putea incepe in anul 2016. Acest proiect a fost identificat in Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero, astfel inchizandu-se Coridorul IV Pan European, Nadlac – Constanta”, a declarat Directorul CNADNR, Narcis Neaga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>