Pages Navigation Menu

Concert Demis Roussos: cadoul romanilor de Mos Nicolae

Concert Demis Roussos: cadoul romanilor de Mos Nicolae

20131205_201723

In ajunul sarbatorii de Sfantul Nicolae, Demis Roussos, celebrul cantaret grec, a sustinut un concert la Sala Palatului.

Vremea neprietenoasa de la inceputul lui decembrie s-a potolit in seara cand artistul Roussos a adunat sute de oameni pentru a-i bine dispune si a le oferi un cadou premeditat.

Blanuri, cravate, costume impecabile si pantofi scosi din cutie au defilat pe holurile Salii Palatului. Un public elitist, pe care il criticam adesea in ziare si ii pedepsim la rubrici `Asa Nu`, si-a lasat acasa mina de parlamentar sau vedeta pentru a retrai tinerea apusa odata sub bagheta cantaretului grec .

Cand cel de-al treilea gong s-a tras, luminile s-au stins si cortina s-a deschis pe melodia `Quand je t’aime`. Corul format din opt soprane si tenori si cele doua lead vocals l-au acompaniat pe artistul de 67 de ani pe tot parcursul recitalului.

Jocurile de lumini, brazii de Craciun de pe scena si vibratia salii au creat o atmosfera confortabila, ceea ce a provocat reactii neasteptate din partea acelor domni si doamne, impodobiti cu bijuterii scumpe, atent asortate tinutei de spectacol. La invitatia lui Demis Roussos, publicul s-a ridicat de pe scaune, a aplaudat si aa dansat pe celebrele melodii ale cantaretului, `Lovely Lady of Arcadia`, `Zorba Dance` sau din repertoriul altor artisti, cum ar fi `November`.

In prima parte a spectacolului, a urcat alaturi de cantaret fan clubul sau, format din sapte persoane, care au insirat pe scena panze cu fotografiile acestuia.

In ultima parte a spectacolului, Roussos a cantat indragita piesa `Goodbye, my love, goodbye` , compusa dupa ce sotia lui a murit.

Pe tot parcursul concertului, artistul nu s-a ridicat de pe scaunul asezat in mijlocul scenei, ceea ce i-a nemultumit pe fani. In cele aproape 70 de minute de recital, Roussous a preferat sa gesticuleze si sa aplaude, fara ca la sfarsit sa-si salute spectatorii si sa le multumeasca pentru ropotele de aplauze care nu conteneau sa se opreasca. Unii dintre ei au luat acest gest ca pe o lipsa de respect.

Legendarul cantaret grec si interpret, Demis Roussos, s-a nascut in Egipt, la 15 iunie 1946, din parinti greci expatriati.

Numele sau real este Artemios Ventouris Roussos. A devenit celebru pentru vocea sa dramatica, inconfundabila – o voce de opera. Sarmantul cantaret grec a fermecat si binedispus audiente de pe toate continentele.

Recunoscut de intreaga lume ca fiind unul dintre cei mai carismatici si impunatori artisti, Demis Roussos a reusit sa cucereasca in aproape cinci decenii de cariera inimile fanilor de pe toate continentele si astfel in toata cariera sa a primit peste 100 de discuri de aur, platina si diamant.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>