Pages Navigation Menu

Concert de senzatie la Turbohalle a trupei Led Apple

Concert de senzatie la Turbohalle a trupei Led Apple

2

led_apple_bad_boys

In seara zilei de 15 februarie, trupa coreeana Led Apple a sustinut un concert de senzatie la Turbohalle.

Led Apple este prima trupa coreeana care concenteaza in Romania. Pentru acest spectacol au mai fost invitate si alte formatii din Coreea de Sud, dar nici una nu a acceptat sa-si prelungeasca turneul pentru a ajunge in Romania, conform organizatorilor.

In plus, muzica de acest tip are un numar limitat de fani in Romania (dupa cum s-a aproximat, la Turbohalle au fost prezente 800 de persoane, iar organizatorii se asteptau la minim 1.500), ceea ce face ca invitarea unei trupa mari sa atraga dupa sine si anumite riscuri, in special materiale.

Fani din Europa au fost prezenti la Bucuresti pentru a-i asculta pe baietii coreeni, din tari ca Olanda, Bulgaria,Ucraina, Norvegia, Polonia.

Au fost prezenti oameni cu varste cuprinse intre 6 si 60 de ani, majoritatea fiind formata din adolescente dornice sa asculte si vada in realitate o trupa coreeana. Dupa un sondaj facut la fata locului s-a dedus ca multi care au participat la eveniment nu erau fanii acestei trupe, dar erau foarte entuziasmati de aceasta trupa deoarece erau cantareti coreeni.

Au uimit publicul romanesc prin felul in care au deschis concertul si anume, Kyumin a cantat imnul Romaniei la chitara bass. De asemenea, baietii de la Led Apple au invatat cateva cuvinte in limba romana, acesta fiind inca o modalitate prin care au cucerit fetele.

Denumirea de Led Apple provine de la trupa Led Zeppelin, iar Apple (mar) este adaugat in mod simbolistic deoarece ei vor sa aduca ceva nou in industria muzicala coreeana, sa fie fresh in acest Hanryu Wave (val coreean din care face parte si pop-ul coreean). Band-ul este alcatuit din 5 cantareti: Jason-vocalist, Young Jun-chitarist si leader, Hyo Seok-drummer, Kwang Yeon-basist si Kyu Min-vocalist si rapper.

Pe langa consacratele lor melodii cum ar fi Bad Boy, Wanna be my baby, Time is up si un cantec promovat in Japonia, baietii au avut si 2 cover-uri ale lui Bruno Mars ( When I was your man si Treasure) si un cover dupa melodia Baby a lui Justin Bieber.

In toata frenezia concertului, doua tinere au lesinat, motiv pentru care Led Apple a impartit constant in timpul concertului apa si suc rece. Ceea ce a fost remarcabil este ca mai multe persoane din staff-ul trupei aveau grija de fane sa nu li se faca rau.

In pofida faptului ca sonorizarea a fost slaba, acestia au sustinut fara probleme concertul pret de doua ore, comunicarea cu publicul a fost extraordinara, iar respectul pentru fani a fost impresionant. Dupa biss, cantaretii s-au intors si au mai cantat inca trei melodii, unul dintre ei a si plans pentru ca nu se astepta ca o tara din Europa sa fie atat de primitoare cu ei. La sfarsitul concertului au tinut o sesiune de fan signing, iar la final au iesit din nou pe scena pentru a le multumi fanilor.

Datorita Romaniei, trupa a reusit sa sustina un tur european, deoarece Romania a fost prima tara din Europa care i-a solicitat.

Au lasat o impresie foarte buna, lacrimi in ochi, zambete pe fata si o multumire sufleteasca tuturor celor prezenti.

 

 

One Comment

  1. Nu cunosc trupa, dar mi-ar fi placut sa-i vad. Nu s-a facut suficienta publicitate si cred ca si asta a fost in defavoarea unei prezente mai numeroasa. In ceea ce priveste articolul, este concis si la obiect, lasand sa iasa la suprefata pasiunea ta pentru cultura asiatica si in special pentru Coreea. Mult succes !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>