Pages Navigation Menu

Comisia Europeana a aprobat 409 milioane de euro pentru tronsonul de metrou Eroilor Drumul Taberei

Comisia Europeana a aprobat 409 milioane de euro pentru tronsonul de metrou Eroilor Drumul Taberei

Investitia de 409 milioane de euro aprobata de Comisia Europeana este pentru realizarea tronsonului Eroilor – Drumul Taberei, magistrala 5.

“Acest proiect este un exemplu  bun al modului in care fondurile regionale europene pot ajuta Romania” a declarat comisarul pentru politici regioanale Johannes Hahn care a aprobat, din partea Comisiei Europene, acordarea investitiei din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Metrou_nou

In comunicatul de presa, Comisia Europeana precizeaza ca principalii beneficiari ai proiectului vor fi cei 335.000 de locuitori ai cartierului Drumul Taberei. “Se estimeaza crearea a 3000 de locuri de munca in timpul lucrarilor si 246 dupa finalizarea proiectului” se arata in comunicat.

Investitia va fi facuta prin POS Transport, in cadrul axei prioritate 2 “Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem national durabil de transport”. FEDR va finanta 409,5 milioane de euro din totalul de 481,7 milioane de euro.

Intrucat valoarea totala a proiectului (inclusiv TVA) este mai mare de 50 de milioane de euro, aprobarea investitiei se face de catre Comisia Europeana, in timp ce proiectele mai mici sunt aprobate la nivel national sau regional, se arata in comunicatul CE.

Finantarea se va face in cadrul exercitiului financiar 2007-2013, in care Romania are alocate fonduri de coeziune in valoare de 20 de miliarde de euro. Pentru 2014-2020, Romania are alocate 22,9 miliarde de euro.

Tronsonul Eroilor – Drumul Taberei din magistrala 5 de metrou va fi finalizat in al doilea semestru din 2016, iar intregul proiect are ca termen de finalizare 2020, finantarea fiind asigurata din fonduri europene si de la stat, a declarat, la 28 mai, Catalin Homor, director de investitii al Metrorex.

Sursa Hotnews.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>