Pages Navigation Menu

Ciudatenii in concediu

Ciudatenii in concediu

Pentru cei mai multi dintre noi, o vacanta trece de la obisnuita plaja la traditionalul munte. Poate si pentru ca o vacanta inseamna o experienta despre care se va vorbi pana la urmatorul concediu din decembrie, fie ca vorbim de hotelul unde dorim sa ne cazam sau restaurantul unde luam masa, sau, de ce nu, de ceea ce dorim sa vizitam sau tipul activitatiilor pe care le facem pe durata lui. Astfel ca, alegerea destinatiei potrivite trebuie sa inceapa din timp. Cu atat mai mult cu cat, ofertele sunt cat se poate de atractive.

Muzeul subacvatic Cancun, Mexic

Muzeu-subacvatic-Cancun6

Nu face parte din tiparul muzeelor: cadre mari si largi, atmosfera rece, ghizi ale caror glume sunt invatate de dinainte si obiecte ce apartineau strabunilor. Este unul subacvatic in care intrarea poate fi de cele mai multe ori… libera.  Muzeul este opera lui Jason de Caires Taylor si are peste 400 de sculpturi din beton care infatiseaza oameni in marime naturala. Muzeul a fost deschis publicului larg inca din 2010 si de atunci niciun uragan, tipic zonei Marii Caraibilor nu l-a stricat …poate si datorita fibrei de sticla din care sunt confectionate statuile sau a ancorarii lor pe fundul marii. Scufundarea pana in zona de localizare a muzeului este palpitanta cu atat mai mult cu cat exista mici vizitatori cartilaginosi care ofera un peisaj de neuitat.

Avebury, Anglia

avebury_air

Avebury este numit cel mai interesant loc cu monumente neolitice din Europa. Este situat la o distanta de 32 de kilometri fata de renumitul sit Stonehenge si consta intr-un cerc din bucati mari de piatra situat in jurul unui sat medieval. Dupa descoperirea pietrelor puteti face o plimbare in sat. Obiceiurile, portul si vorba va vor impresiona cu siguranta, dar nu atat de mult ca mancarea traditionala si bautura lor specifica.

Piata plutitoare, Vietnam

circuit VIETNAM-CAMBODGIA-THAILANDA 2013

Poate nu va atrage atat de mult o plimbare la piata intr-o zi de vacanta, insa o data ajunsi in piata plutitoare din Vietnam parerea vi se va schimba. O plimbare in piata incepe cu mult inainte de ora noua dimineata. Pe raul Can Tho la circa o ora de mers cu barca din orasul cu acelasi nume, veti descoperi la ce nivel au loc vanzarile in Vietnam. Sute de localnici vand angro sau la bucata cele cultivate de ei peste ani pe barci suspendate. Negocierea reprezinta partea cheie a conversatiei cu vanzatorii, caci intoarcerea cu marfa acasa este un lucru neacceptat pentru o afacere reusita.

Hotelul Peabody, Memphis

peabody_ducks

Hotelul Peabody este o pasarela excelenta pentru… rate. Defilarile incep in fiecare zi intre 11 p.m si 5 p.m, iar fotografiile sunt admise. Cu 464 de camere de cazare, hotelul construit intr-un stil renascentist este o destinatie ideala pentru cateva zile de vacante departe de Romania.

Restaurantul Yellow Treehouse, Noua Zeelanda

images (2)

Ideea a plecat de la realizatorii Paginilor Aurii. Mai exact acestia au dorit sa construiasca un restaurant in copac numai pentru cei care apar in Pagini Aurii… o modalitate excelenta pentru incurajarea stabilitatii. De aici si pana la construirea unui restaurant in forma de gogoasa de matase nu a fost decat un pas. Cu o lumina difusa… galbena situata la noua metri de suprafata Pamantului, restaurantul beneficiaza de toate dotariile necesare, iar mancarea depaseste orice asteptare.

Motelul Hobbit, Noua Zeelanda

6159468168_7e570b28df_z

Hobbit este dovada vie ca visele devin realitate. Povestea lui a inceput in momentul in care patronul a citit romanul SF „Stapanul inelelor“, scris de J.R.R. Tolkien. Atunci si-a dorit sa construiasca ceva asemanator in care SF-ul viitorului sa se impleteasca cu prezentul. Rezultatul? Un motel sub forma unui hublou situat la baza unui deal din Waitomo. Zona este recunoscuta atat pentru pesterile faimoase, cat si pentru cascadele impresionante pe care le are. Astfel, un concediu aici poate sa va transpuna in viitor alaturi de simpaticii extraterestrii… antici sau nu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>