Pages Navigation Menu

Chinezii creeaza bateria care tine 20 de ani

Chinezii creeaza bateria care tine 20 de ani

Bateriile de astazi pot fi repede incarcate dar procesul trebuie repetat des si nu pot rezista o perioada mare de timp intr-un ritm sustinut. Cercetatorii chinezi propun o solutie.
Specialistii Universitatii Nanyang (China) au creat bateria cu litiu-ion care se reincarca la 70% din capacitate in doar doua minute, scrie engadget.com.

Batteries_16x9

Aceste baterii au si capacitatea de a rezista timp de 20 de ani pentru a fi folosite la aceeasi capacitate. Secretul consta in utilizarea unor nanotuburi din dioxid de titan pentru anod (polul negativ al bateriei), in locul grafitului. Aceste elemente maresc viteza cu care au loc reactiile chimice din baterie.

Noua baterie poate fi astfel reincarcata de 10.000 de ori, nu de 500 de ori, asa cum se intampla in cazul celor de pe piata. Nu se stie inca anul cand inventia va ajunge in magazine, insa in mod sigur ea nu necesita bani multi pentru a fi fabricata. Aceasta ar putea schimba radical piata gadgeturilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>