Pages Navigation Menu

China va lansa în acest weekend o nouă sondă lunară

China va lansa în acest weekend o nouă sondă lunară

Rosetta-1024x768

China se pregăteşte să lanseze spre Lună o nouă sondă spaţială, care va avea misiunea de a orbita în jurul satelitului natural al Terrei şi de a reveni apoi pe planeta noastră, a anunţat miercuri presa oficială din această ţară, citată de AFP.

Lansarea acestei sonde, al cărei nume oficial nu a fost deocamdată ales, va avea loc în intervalul vineri-duminică, a precizat agenţia de presă China Nouă.

Această sondă va permite testarea unor tehnologii care vor fi ulterior folosite în misiunea Chang’e-5 (numele zeiţei Lunii în mitologia chineză, n.r.), ce vizează colectarea unor eşantioane de praf lunar.

În decembrie 2013, China, ţara cu cea mai mare populaţie din lume, a reuşit să plaseze pe Lună sonda Chang’e-3, din care a coborât pe suprafaţa lunară vehiculul teleghidat “Iepurele de jad”. Deşi autorităţile chineze au raportat că misiunea a fost “un adevărat succes”, acel rover s-a confruntat la scurt timp după aselenizare cu o problemă de ordin mecanic, care l-a făcut să intre în perioade lungi de “comă”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>