Pages Navigation Menu

China va contrui un oras in mijlocul oceanului!

China va contrui un oras in mijlocul oceanului!

oras_article-main-image

O metropola in mijlocul oceanului. Este ceea ce si-a propus sa realizeze un grup de arthitecti din China si Marea Britanie. Daca proiectul va prinde viata, viitorul oras de sub ape va avea o suprafata locuibila de 1.000 de hectare.

Biroul AT Design Office a elaborat proiectul unei metropole plutitoare – un oras cu strazi, parcuri, magazine, restaurante, cladiri administrative, birouri, hoteluri si multe locuinte. Proiectul a fost gandit pentru un oras situat in apropierea podului care face legatura intre Hongkong, Macao si Zuhai.

descărcare

Floating City reprezinta o constructie gigant, pe jumatate scufundata in apa, precum un iceberg. Partea superioara, adica la suprafata, a fost gandita ca una dintre cele doua “spatii verzi” ale orasului, cu amenajari speciale pentru petrecerea timpului in aer liber.

oras10

A doua zona verde va fi amplasata sub apa. Sunt prevazute, de asemenea, minisubmarine pentru deplasari in exteriorul orasului.

oras9

In oras vor exista trotuare pentru pietoni si artere rutiere. Sistemul de ventilatie va fi centralizaat – aerul va fi pompat de la suprafata printr-o coducta uriasa, amplasata in mijlocul intregului complex.

 

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>