Pages Navigation Menu

China scadere dramatica a ritmului de crestere economica

China scadere dramatica a ritmului de crestere economica

China a inregistrat cel mai scazut ritm de crestere economica din ultimii 25 de ani.

Cresterea economica a Chinei a incetinit in 2014, ajungand la un nivel nemaintalnit in aproape un sfert de secol, foarte departe de varfurile din ultimul deceniu si ilustrand astfel eforturile Beijingului de “reechilibrare” a tarii, scrie AFP.

0038ed481956853e6adb0f6082edd0e3

Produsul Intern Brut al celei de-a doua economii mondiale a crescut anul trecut cu 7,4%, a anuntat Biroul national pentru statistici (BNS). Rezultatul este superior previziunii unui panel de 15 analisti interogati de AFP (+7,3%), dar sub cresterea de 7,7% inregistrata in 2013. Gigantul asiatic inregistreaza astfel cea mai slaba crestere din 1990, anul care a urmat represiunii miscarii din piata Tiananmen.

Obiectivul fixat de Beijing pentru 2014 era de “circa +7,5%”, dar in ultimele luni a minimizat importanta acestuia, evocand “o noua norma”. Semn ca prosperitatea anilor de crestere cu doua cifre este departe de a reveni in actualitate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>