Pages Navigation Menu

Chimioterapia scurtează viața pacienților

Chimioterapia scurtează viața pacienților

Medicii oncologi recomandă în mai toate fazele de cancer tratamentul cu citostatice, ignorând statisticile care atrestă că această metodă, în multe cazuri, scurtează viața pacientului.

http://www.rts.ch

http://www.rts.ch

Chimioterapia este una dintre principalele metode de tratament în cazul bolnavilor diagnosticați cu cancer. Un studiu publicat în revista JAMA Oncology și citat de site-ul mariustuca.ro atestă că, în fază terminală, chimioterapia face mai mult rău decât bine.

Studiul a constat în monitorizarea a 312 de pacienți aflați în ultimul stadiu de boală, cu diagnostice diferite, timp de patru luni. Cu vârste de 58 și59 de ani, doar 10% dintre bolnavi au acceptat tratamentul cu citostatice în ultimele 30 de zile de viață.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că metoda medicală recomandată de oncologi, chimioterapia, nu contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii bolnavului în fază finală, foarte puține fiind cazurile când pacienții răspund la tratament.

De asemenea, efectele toxice ale chimioterapiei sunt semnificative și pot reduce considerabil speranța la viață a pacientului. Totodată, efectele secundare apar în toate cazurile pacienților tratați cu chimioterapie, nu doar a celor aflați în fază terminală.

Autorii studiului au recomandat ca metoda tratamentului cu citostatice să fie evitată atunci când speranța de viață este foarte mică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>