Pages Navigation Menu

Cetate dacica in constructie la Draganesti-Olt

Cetate dacica in constructie la Draganesti-Olt

La marginea orasului Draganesti-Olt se ridica din temelii o cetatea tip dacica, construita numai din materiale specifice acelor vremuri: lemn, piatra, stuf si pamant. Cetatea trebuia terminata anul acesta dar, datorita problemelor financiare, termenul a fost impins pentru vara lui 2015.

cetate-getica-olt-1

Cetatea va oferi turistilor posibilitatea de a experimenta modul de viata al dacilor. Locurile de cazare vor fi conform standardelor de confort ale antichitatii.

Ideea apartine profesorului Traian Zorzoliu, directorului Muzeului Campia Boianului din Draganesti-Olt. Anul acesta, Consiliul Judetean a dat un nou impuls lucrarii prin acordarea unei finantari de 250.000 lei. Constructia este gata in proportie de 60% si se ridica pe un deal nou de la marginea localitatii, deal ridicat prin arunarea pamantului excavat in urma construirii de blocuri.

Vizitatorii vor putea dormi pe lavite acoperite cu piei de animale si tesaturi, se vor imbraca in haine traditionale si isi vor gati hrana la cuptor. Nu vor lipsi armele specifice perioadei.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>