Pages Navigation Menu

CERN a descoperit 2 noi particule

CERN a descoperit 2 noi particule

La Centrul European de Cercetari Nucleare (CERN), oamenii de stiinta au facut o noua descoperire – doua noi particule subatomice, ce ar putea oferi un raspuns despre cum functioneaza lucrurile dincolo de teoria fizicii denumita “Modelul Standard”.

cern-07
“Natura a fost binevoitoare si ne-a dat doua particule la pret de una”, a declarat Matthew Charles, colaborator al CERN, de la laboratorul LPNHE al Universitatii din Paris, arata Mashable.

Noile particule au o masa de sase ori mai mare decat protonii pe care oamenii de stiinta i-au ciocnit unul de altul in tunelul de 27 de kilometridin apropierea Genevei.
Studiul, care foloseste datele adunate in anii 2011 si 2012, ar putea ajuta la diferentierea dintre efectele “Modelului Standard” si “orice altceva nou sau neasteptat in viitor”, a explicat fizicianul Patrick Koppenburg de la CERN.
Echipe de mii de cercetatori de la CERN au folosit acceleratorul Large Hadron Collider pentru a descoperi particula subatomica cunoscuta sub numele de bosonul Higgs. Descoperirea l-a ajutat pe Peter Higgs sa castige Premiul Nobel pentru fizica, dupa ce teoria sa a fost confirmata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>