Pages Navigation Menu

Cercetatorii britanici sunt pe cale sa descopere tratamentul impotriva bolii Alzheimer

Cercetatorii britanici sunt pe cale sa descopere tratamentul impotriva bolii Alzheimer

Conform unui studiu recent realizat de specialistii de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, anumite substante naturale, ce se afla in componenta ceiului verde si a vinului rosu, ar putea intrerupe evolutia bolii Alzheimer.

Unele experimente de laborator au dus la identificarea unui proces in care se poate observa cum anumite aglomerari daunatoare de proteine se prindeau de celulele creierului, ducand la moartea acestora. Oamenii de stiinta au reusit sa intrerupa acest proces cu ajutorul unei noi descoperiri: extractele din ceai verde si vin rosu.

Cercetatorii au folosit extractele purificate de EGCG, din ceaiul verde, si rosveratrol, din vinul rosu. Rezultatele studiului, publicate in Journal of Biological Chemistry, reprezinta noi sperante pentru dezvoltarea unor medicamente care pot contribui la tratarea bolii Alzheimer, o afectiune care a facut, si continua sa faca, milioane de victime in lumea intreaga.

Ceaiul verde si Alzheimer

Profesorul Nigel Hooper de la Facultatea de Stiinte Biologice a afirmat ca acest studiu reprezinta o adevarata raza de speranta in ceea ce priveste intelegerea cauzei si progresiei acestei afectiuni.

Boala Alzheimer se caracterizeaza prin acumularea de proteine amiloid in creier, ce se grupeaza in formatiuni toxice de diferite dimensiuni. Aceste formatiuni se prind de proteinele de pe suprafata celulelor nervoase din creier (prioni), provocand disfunctionalitati si, in cele din urma, moartea acestor celule.

Cu ajutorul acestui studiu, cercetatorii britanici au vrut sa afle daca gruparile proteice joaca vrun rol in atasarea lor pe suprafata celulelor nervoase.

Cercetarea a constat in formarea unor bile de proteine amiloid intr-un tub de testare pe care le-au adaugat la celulele creierului uman si animal. Pentru a ajunge la rezultatul final, oamenii de stiinta au inclus in experiment extracte de vin rosu si ceai verde. Cercetarea a demonstrat ca in acesta situatie formatiunile proteice nu au afectat celulele nervoase.

Avand in vedere ca miraculosul tratament se afla inca in starea de experiment, autorii nu incurajeaza populatia sa faca stocuri mari de vin rosu si ceai verde. Insa, sunt siguri ca acesta ofera o noua directie in ceea ce priveste identificarea unui remediu impotriva bolii Alzheimer.

Sursa: ceai-verde.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>