Pages Navigation Menu

Cele mai stupide legi din lume

Cele mai stupide legi din lume

Statele lumii au promulgat o serie de legi, mai mult sau mai putin amuzante, menite sa ofere o mai buna organizare si siguranta a locuitorilor.

In Suedia este ilegal sa-ti vopsesti locuinta fara a primi o licenta din partea  Guvernului.

Suediaweb

Stilul suedez de design se numara printre preferintele gusturilor fine. Acest stil este influentat in mare masura de vremea si de lumina din Scandinavia. Iernile lungi si lipsa luminii naturale au dus la nevoia de a aduce lumina in casa. Orice lucru pal, luminos sau aerisit este popular in decorurile suedeze. Cum peretii si mobila in culori deschise reflecta lumina naturala, acest stil devine vesel si calm, chiar si  in cele mai intunecoase zile de iarna. (Sursa foto: fastimo.com )

Nu-ti trimite copiii la petrecererile de Halloween in Virginia.

virginiaweb

Halloween-ul nu a fost o parte prea importanta a istoriei SUA, deoarece majoritatea stramosilor americani erau protestanti. In secolul XVIII, sarbatoarea era mai mult ignorata, fiind considerata in principal una catolica, episcopaliana sau pagana. Cu toate acestea, in coloniile sudice precum Virginia si Maryland, puteau fi observate unele obiceiuri specifice Halloween-ului. Cartiere intregi se reuneau sa celebreze recoltele, sa danseze, cante, spune povesti cu oameni morti, spirite si ghicitori, dar si pentru a organiza concursuri cu cele mai originale costumatii pentru copii.

Halloween-ul este, in momentul prezent, cea de-a doua sarbatoare nationala din SUA, americanii cheltuind anual pentru costume si petreceri 6.9 miliarde de dolari. (Sursa foto: vahi.org)

Cand vorbesc de Singapore, turistii isi noteaza: este ilegal sa faci pipi in lift.

singapore-1web

Cea mai mica tara din Asia de Sud-Est si totodata singurul oras-stat al continentului, Singapore este un megalopolis cosmopolit situat la raspantia a numeroase culturi.

Singapore este supranumit si “Orasul amenzilor”. Anumite infractiuni, precum vandalismul, jafurile, actele de coruptie sau depasirea perioadei de sedere pentru care este valabila viza atrag pedepse corporale severe (aplicate cu un bat din lemn de palmier).

De asemenea, este interzisa introducerea in tara a gumei de mestecat, iar autoritatile aplica amenzi foarte mari persoanelor care arunca gunoi pe jos sau care fumeaza in locurile in care acest viciu este interzis. (Sursa foto: inserbia.info)

 

Alte legi bizare:

Daca te gandesti sa-ti folosesti ochii sau mainile cand vrei sa filtrezi, cu siguranta vei fi pedepsit in Texas.

In aceste conditii, filtrul va fi interzis, in curand, cu totul.

In Pennsylvania este interzis ca mai mult de 16 femei sa locuiasca in aceeasi casa.

Procedura legislativa de adoptare a unei legi este pe cat de elaborata, pe atat de benefica. Pentru ca intregul mecanism sa se declanseze este nevoie ca cineva sa propuna proiecte de legi – care, la capatul unui proces dificil si, de regula, indelungat, sa devina legi.

Pentru ca un text sa ajunga subiect de discutie in Parlament, el trebuie sa indeplineasca anumite conditii si poate fi initiat de Guvern, ca institutie, de unul sau mai multi parlamentari, de cetateni (minim 100.000 in cazul unor legi organice si ordinare) sau de presedinte (in cazul legilor de modificare a Constitutiei).

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>