Pages Navigation Menu

Cele mai periculoase piste de avion din lume

Cele mai periculoase piste de avion din lume

courchevel airport

Courchevel este situat in statiunea montana omonima din Franta, la granita cu Italia. La prima vedere pista seamana mai mult cu o partie de schi, masurand doar o jumatate de kilometru, ceea ce ar face imposibila aterizarea, daca aceasta nu ar fi inclinata la 85 de grade. Si mai infricosator este faptul ca la marginea pistei se deschide o vale foarte adanca. Doar pilotii care beneficiaza de un permis special pot decola sau ateriza pe aceasta pista.

Barra airport

In Insula Barra, din Scotia, pista aeroportului de aici, este de fapt plaja unui golf cu apa nu foarte adanca. Doar avioanele de mici dimensiuni pot ateriza aici si numai la reflux. Lungimea pistei depinde intotdeauna de cat de mult se retrage apa. Chiar si asa aproximativ 10.000 de turisti aterizeaza aici, anual.

 Chubu_Central_Airport

            Chubu Centrair este un aeroport situat pe o insula artificiala, in Golful Ise din Japonia. Pista masoara doar patru kilometri lungime si doi kilometri jumate latime, iar privelistea de pe geam poate provoca panica chiar si celor mai curajosi. Aeroportul este vulnerabil in fata cutremurelor sau ciclonilor care au loc des.

Gibraltar-airport

In Gibraltar, pista aeroportului international se intersecteaza cu cea mai aglomerata sosea care traverseaza orasul. Un semafor si cateva bariere au rolul de a proteja masinile sa nu se loveasca de avioanele care aterizeaza sau decoleaza aici.

Gustaf III airport

Gustaf III Airport situat pe Insula Saint Barthelemy, din Caraibe are o pista mai putin obisnuita, deoarece aceasta incepe cu o panta si se sfarseste intr-o plaja.

Princess Juliana Airport

Princess Juliana  este situat pe Insula Saint Martin si face parte dintre aeroporturile cu cele mai periculoase piste de avion, deoarece avioanele care aterizeaza sau decoleaza trec chiar pe deasupra, la o distanta foarte mica, de plajele cu turisti. Cu toate ca este destinat avioanelor de dimensiuni mici si mijlocii, fiind al doilea aeroport ca marime din Caraibe, turistii care fac plaja mai pot vedea un avion de tip Boeing 747 chiar deasupra lor.

 Antarctica: McMurdo Ice Runway / Skytraders A319

            Ice Runway  este o pista construita complet din gheata din Antarctica. Pericolele apar cu cat conditiile meteo sunt mai extreme, de obicei vantul foarte puternic. Ice Runway alaturi de alte doua piste, este folosita pentru a-i transporta pe cercetatori sau provizii la statia McMurdo din Antarctica.

Congonhas este amplasat la doar opt kilometri de centrul orasului, ceea ce face ca aterizarea sau decolarea sa fie o adevarata provocare pentru controlorii de trafic si pentru piloti, pentru ca la cea mai mica eroare se poate produce o catastrofa.

Junacho Yrausquin situat pe Insula Saba, din Caraibe, este recunoscut pentru cea mai scurta pista din lume, cu o lungime de doar 400 de metri, fiind marginita de dealuri si de o faleza abrupta.

Qamdo Bamda, in Tibet, este renumit ca fiind aeroportul situat la cea mai mare altitudine, 4200 metri, cu o lungime a pistei de aproximativ 5,6 kilometri.

Tenzing-Hillary a fost numit in cinstea primilor alpinisti care au ajuns pe Everest. History Chanell l-a votat ca fiind cel mai periculos din lume, din cauza numeroaselor accidente care au loc aici, ultimul fiind cel din 12 octombrie 2010. Totusi este singurul aeroport care serveste miilor de alpinisti veniti sa cucereasca Everestul.

 

Sursa foto: jaunted.com; panoramio.com; stbarthcommuter.com; realitypod.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>