Pages Navigation Menu

Cele mai frumoase povesti despre Craciun

Cele mai frumoase povesti despre Craciun

Cele mai frumoase povesti despre Craciun- O poveste de Craciun            

Poveste de Craciun de Charles Dickens 

            O poveste de Craciun este povestea lui Ebenezer Scrooge, un batran zgarie-branza, ursuz si singur, care ii priveste pe toti din jurul lui cu dusmanie si pentru care Craciunul nu mai inseamna nimic. In noaptea de Ajun este vizitat de spiritul partenerului sau de afaceri mort, care vrea sa il averizeze ca va ajunge ca el, daca nu devine mai bun. Cele trei spirite: Spiritul Craciunului Trecut, al celui de Acum si Spiritul Craciunului Ce Va Veni il poarta pe Scrooge intr-o calatorie, uimitoare si infricosatoare, in urma caruia batranul se schimba. Publicata in 1843, cartea elogiaza spiritul Craciunului, iar Dickens  a fost numit omul care a reinventat Craciunul, intrucat prin povestile sale, el a reinviat traditiile acestei sarbatori, chiar atunci cand erau pe punctul de a disparea din viata sociala a englezilor. Mai mult decat atat, dincolo de imaginea dickensiana a Craciunului, cu peisaje feerice, multa bucurie si lumina, Scrooge a devenit un personaj legendar, pe care spiritul Craciunului este capabil sa il modeleze intr-un un om mai bun.

 Cele mai frumoase povesti despre Craciun Polar Express

Polar Express de Chris Van Allsburg 

            Polar Express spune povestea unui baietel care incepe tot mai mult sa se indoiasca de existenta lui Mos Craciun. Asa ca, in noaptea de Ajun se hotaraste sa stea treaz si sa il pandeasca din patul sau pe Mos Craciun sa vada daca acesta va veni cu adevarat in sania sa trasa de reni. Insa, surpriza cea mai mare a baietelului este ca in loc de sanie, in fata casei sale apare un tren magic care il invita sa porneasca intr-o calatorie magica pana la Polul Nord, in casa lui Mos Craciun.

 

Scrisoare de la Mos Craciun de Mark Twain 

            Mark Twain este un scriitor care nu a scris numai romane, cum este cel al celebrului personaj Huckleberry Finn, ci este si autorul unei scrisori legate de Craciun. Mark Twain joaca de aceasta data rolul lui insusi Mos Craciun, care ii scrie inapoi unei fetite o scrisoare, cu scopul de a face unele cercetari cu privire la cadourile comandate de ea.

 

Cutia de Craciun de Richard Paul Evans

            Povestea scrisa de Evans a fost destinata initial fetitelor sale, insa in scurt timp a ajuns sa aiba un mare succes la publicul de toate varstele. Cutia de Craciun este menita sa reaminteasca tuturor persoanelor, de orice varsta, ce inseamna cu adevarat Craciunul, care sunt valorile autentice ale sarbatorii intr-o lume in care banii si munca in exces duc fara sa simti la neglijarea si indepartarea celor apropiati.

 

Cand Mos Craciun a cazut din cer de Cornelia Funke 

            Nu a mai ramas decat un singur Craciun dupa ce Marele Consiliu de Craciun a preluat conducerea in operatiunea impartirii cadourilor. Iar singurul Mos Craciun autentic, Niklas Julebukk, nu mai poate sub nicio forma profesa. Dar lui nu ii pasa de acest lucru si impreuna cu Steaua Caztoare, renul sau credincios si cativa ingeri are grija ca macar unora dintre copii sa le fie indeplinite dorintele ce nu necesita bani.

Cele mai frumoase povesti despre Craciun Scrisori de la Mos Craciun de Tolkien 

Scrisori de la Mos Craciun de J.R.R. Tolkien 

            Acest volum cuprinde mai multe povesti scrise sub forma unor scrisori adresate chiar copiilor sai. Acestia primeau in fiecare an in luna decembrie, scrisori de la Polul Nord in care Mos Craciun le povestea aventurile sale, ale renilor sai si ce se mai intampla in tinutul indepartat si inzapezit.

 

Steaua. O poveste de Craciun de Sergio Bambaren

            Povestea are ca personaj principal unul mai neobisnuit, fiind chiar un personaj secundar din istoria biblica a nasterii lui Iisus: animalul care a purtat-o pe Maria catre Betleem. Este catarca, fiinta nefericita, dar care are un destin total iesit din comun. Povestea este despre salvare si sacrificiu, care incepe odata cu Potopul lui Noe si ajunge pana la Steua Magilor.

 Cele mai frumoase povesti despre Craciun- Povesti la gura sobei

Povesti de la Gura Sobei de Caitlin Matthews si Helen Cann 

            Povestile de la Gura Sobei sunt inspirate de traditiile si legendele populare specifice culturilor dintre cele mai diverse: celtice, germanice, slave sau chiar cele de peste ocean, fiind un bun prilej de a afla cum este sarbatorit Craciunul in aproape toate colturile lumii.

 

Sursa: protv.ro

Surse foto: realitatea.net; evz.ro; athenacinema.com; botosaninecenzurat.ro

One Comment

  1. Poveste de Craciun de Charles Dickens merita citita,e o carte …

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>