Pages Navigation Menu

Cele mai frumoase locuri de vizitat în ITALIA

Cele mai frumoase locuri de vizitat în ITALIA

Republica italiană este una dintre cel mai vizitate țări din Europa. Cu aproximativ 60 de milioane de locuitori, Italia, denumită pe plan intern și lo Stivale („Cizma”), este un important centru economic, turistic și cultural al Europei.

Domul din Milano este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Milano, fiind una dintre catedralele occidentale a căror construcție s-a întins pe durata a câtorva secole. Într-una dintre turle se află statuia lui Napoleon, aici fiind și locul unde acesta a fost încoronat ca rege al Italiei. Vizitarea obiectivului turistic este gratuită.

http://www.99traveltips.com

http://www.99traveltips.com

Lacul Como este unul dintre cele mai frumoase lacuri din Italia. Situat în nordul peninsulei, la o altitudine de 199 de metri, lacul se află într-o depresiune înconjurată de munți de granit și calcar.

http://azureazure.com

http://azureazure.com

Bazilica Sfântul Marcu este cea mai mare biserică din Veneția. Catedrala este situată în Piazza San Marco, în apropiere aflându-se Palatul Dogilor. Datorită mozaicurilor bizantine aurite și a statuilor basilica San Marco a fost supranumită și “Chiesa d’Oro”, în traducere “Biserica de Aur”.

http://www.topten.ro

http://www.topten.ro

Fontana di Trevi este cea mai cunoscută și mai frumoasă fântână arteziană din Roma. Conform legendei, cei care aruncă monede în apă se vor întoarce la Roma, însă, moneda nu trebuie aruncată oricum, ci peste umăr și cu spatele la fântănă.

În centrul fântânii Trevi este Neptun, zeul mării, care stă într-un car de luptă în forma unei scoici, tras de doi căluți de mare. Unul dintre cai este nărăvaș iar celălalt, calm și supus, ei simbolizează dispoziția fluctuantă a mării. La stânga lui Neptun se găsește o statuie ce reprezintă abundența, iar cea din dreapta reprezintă sănătatea perfectă. Deasupra sculpturilor se găsesc basoreliefuri, unul din ele înfațișând-o pe Agripa, fata dupa care a fost denumit apeductul.

http://www.99traveltips.com

http://www.99traveltips.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>