Pages Navigation Menu

Cele mai frumoase castele din Europa centrala

Cele mai frumoase castele din Europa centrala

Castelele  sunt unele dintre cele mai apreciate obiective turistice datorita arhitecturii, legendelor  si bineinteles a istoriei lor. Unele dintre ele sunt inca locuite, in timp ce altele sunt deschise pentru public fiind transformate in muzeu.

In acest articol dorim sa va prezentam cele mai frumoase castele din Europa centrala.

Castelul Frankenstein (Darmstadt, Germania)

castel-frankenstein-germania

Nimeni nu stie sigur cand a fost construit acest castel. Totusi, exista unele documente in care se mentioneaza anul 1252. Castelul a fost locul de nastere al lui Johann Konrad Dippel.  Se zvonea ca acesta facea experimente pe cadavre in perioada in care a trait aici. Se crede ca acest castel a inspirat-o pe scriitoarea Mary Shelley sa scrie faimoasa carte Frankenstein (1818).

Castelul Malbork (Polonia)

Malbork Castle

Castelul a fost construit in Prusia de catre Cavalerii Teutoni. Numele dat initial de catre ordin a fost Marienburg  (Castelul Mariei). In anul 1945, la sfarsitul celui de al II-lea Razboi Mondial, orasul care s-a dezvoltat in jurul constructiei a intrat in posesia Poloniei. Astfel ca, si-a schimbat  denumirea din Marienburg in Malbork.  Castelul Malbork este cel mai mare castel gotic din caramida din lume. In anul 1997 a fost adaugat pe lista Patrimoniului mondial UNESCO.

Castelul Peles (Sinaia, Romania)

Peles-Castle-Sinaia-Romania

Castelul a fost resedinta de vara a primului cuplu regal al Romaniei,  regele Carol I (1866-1914) si regina Elisabeta. A fost construit intre 1873-1914, dupa planurile arhitectilor Johannes Schultz si Karel Liman.  Edificiul a fost decorat de celebrii creatori  J.D. Heymann din Hamburg, August Bembe din Mainz si Bernhard Ludwig din Viena. Este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din Romania. Prin valoarea sa istorica si artistica ramane unul dintre cele mai importante monumente din Europa.

Castelul din Praga (Cehia)

praga castel

Este unul dintre cele mai mari castele din lume. Are o lungime de 570 de metri si o latime de 130 de metri. Castelul Praga adaposteste intre zidurile sale o istorie lunga de mai multe secole.  Bijuteriile coroanei cehe sunt depozitate chiar in aceasta locatie. Tot aici s-au tinut majoritatea ceremoniilor  oficiale din istoria ceha.  Povestea castelului praghez a debutat in jurul anului 870 d.Chr. Castelul Praga nu reprezinta un complex in sine, ci include Catedrala St. Vitus, Biserica Sf.Gheorghe, alte palate mici, gradini si turnuri de paza.

Sursa:buzzfeed

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>