Pages Navigation Menu

Cele mai frumoase cafenele din Europa

Cele mai frumoase cafenele din Europa

    Preferate odata de personalitatile culturale si politice ale vremii, multe dintre cafenelele europene au reusit sa adune de-a lungul timpului bucatele de istorie, fiind scena unor decizii importante, dar si muzele marilor artisti. Astazi, reusesc sa atraga nenumarati turisti, prin eleganta lor, prin atmosfera autentica si prin renumele lor.

Cafenea Central Kavehaz Budapesta Ungaria

     Central Kavehaz, Budapesta, Ungaria

Deschisa in anul 1887, Cafeneaua Central Kavehaz a reprezentat pentru o buna perioada de timp centrul cultural in care se intalneau marii scriitori si poeti ai epocii. Cu tavan inalt, luminata de ferestre uriase si decorata cu mobilier din lemn masiv, cafeneaua este locul ideal pentru a scapa de aglomeratia orasului.

Adresa: Károlyi Mihály 9, Budapesta, Ungaria.

Cafenea Cafe Central Viena Austria

Cafe Central, Viena, Austria 

Celebra cafenea din Viena a fost deschisa in anul 1876, fiind locul preferat de intalnire al unor personalitati precum Peter Altenberg, Arthur Schnitzler, Leo Trozki sau Sigmund Freud. Tot aici Vladimir Lenin facea planurile pentru a incepe o revolutie. Decorul cafenelei este unul impresionant. Adapostita intr-un Palat, in cafenea pot fi vazute la orice pas tablouri celebre, coloane de marmura roz, decoruri de epoca, mobila scumpa si ferestre imense, totul pe fundalul muzicii de pian.

Adresa: Herrengasse / Strauchgasse, Viena, Austria

Cafenea Jama Michalika Cracovia Polonia

Jama Michalika, Cracovia, Polonia

          Jama Michalika este considerata cafeneaua cu cel mai neobisnuit decor din Europa. Peretii sunt decorati cu caricaturile artistilor de cabaret, a le actorilor si scriitorilor care au intrat in aceasta cafenea boema

Adresa: Floriańska nr.45, Cracovia, Polonia.

Cafenea Majestic Cafe Porto Portugalia

 

          Majestic Cafe, Porto, Portugalia

          Renumita pentru atmosfera Belle Epoque, Majestic Cafe din Porto, este considerata una dintre cele mai frumoase si fotografiate cafenele din lume. Pentru iubitorii stilului Art Nouveau este un loc ce merita vazut macar o data in viata, mai ales ca arhitectura a fost realizata de celebrul Joao Queiroz.

Adresa: Rua Santa Catarina nr.112, 4000-442 Oporto, Portugalia

Cafenea Antico Caffé Greco Roma Italia

 

          Antico Caffé Greco, Roma, Italia

          Cu un decor clasic, dar spectaculos, cu mese din marmura, oglinzi de cristal, scaune tapitate si o eleganta suspendata in timp, inca de cand a fost deschisa in anul 1760, Antico Caffe Greco a fost vizitata de personalitati precum Mark Twain, Charles Dickens, Byron, Goethe, care o preferau pentru cafeaua autentica in renumitul stil italian, serivita aici.

Adresa: Via dei Condotti, Piazza di Spagna, Roma, Italia.

Cafenea Café de l’Opera Barcelona Spania

 

          Café de l’Opera, Barcelona, Spania

          Café de l’Opera din Barcelona este locul ideal pentru pasionatii de opera. Situata chiar vizavi de cladirea Operei, in mijlocul zgomotoasei strazi La Rambla, aceasta a fost locul de intalnire mai bine de un secol a interpretilor de opera care au sustinut concerte in Barcelona.

Adresa: La Rambla nr.74, 08001 Barcelona, Spania

Cafenea Caffe Torino Torino Italia

 

          Caffe Torino, Torino, Italia

          Torino este considerat primul loc din Europa de unde a inceput extinderea cafenelelor, cultura acestora fiind foarte bine dezvoltata aici. Caffe Torino a fost deschisa in 1903 si inca pastreaza atmosfera Belle Epoque.

Adresa: Piazza San Carlo nr.204, 10121 Torino, Italia

Cafenea Cafe Imperial Praga Cehia

          Cafe Imperial, Praga, Cehia

          Cu toate ca multe dintre cafenelele elegante si celebre ale Pragai au fost distruse in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Cafe Imperial a reusit sa reziste, devenind o atractie turistica a orasului. Construita in stilul Art Deco, cefeneaua impresioneaza prin eleganta sa.

Adresa:  Na Poříčí 15, 110 00 Praha 1, Cehia

Cafenea Le Procope Paris Franta

          Le Procope, Paris, Franta

          Locul preferat de discutie al filosofilor si iubitorilor de cafea Albert Camus, Jean-Paul Sartre si Simone de Beauvoir, Le Procope a fost deschisa in 1686, fiind cea mai veche si mai eleganta cafenea din Paris. A fost locul in care de-a lungul secolelor s-au discutat idei, s-au scris carti, s-au pus la cale revolutii si s-au conceput cele mai mari opere de arta ale lumii. Decorul este unul pe cat de intim, pe atat de rafinat, cu tablouri superbe, cu candelabre din cristal si mobila scumpa.

Adresa: 13 rue de l’Ancienne Comédie, Paris, Franta

Cafenea Caffe Florian Venetia Italia

          Caffe Florian, Venetia, Italia

          Caffe Florian este cea mai veche cafenea din Italia, fiind deschisa in 1720 in Piata San Marco din Venetia. Faimoasa pentru arhitectura sa, pentru decorurile opulente, pentru povestile si istoria scrise aici, Caffe Florian a atras de-a lungul timpului personalitati precum Casanova, Marcel Proust, Goethe, Stravinsky sau Modigliani.

Adresa: Piazza San Marco, Venetia, Italia

 

 

Sursa: blog.esky.ro

Sursa foto: hungaribbon.com; apartmentdistrict.com; pavotravel.pl; insightcitiz.com; lifeinitaly.com; traveladviser.com; caffe-torino.it; procope.com; trekearth.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Intr-un final un articol interesant de citit!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>