Pages Navigation Menu

Cele mai fascinante cai ferate din lume (partea I)

Cele mai fascinante cai ferate din lume (partea I)

Istoria transportului feroviar dateaza de aproape 500 de ani. Multe trenuri care trec prin peisaje minunate au fost intodeauna o forma populara de transport de calatori. Acum, trenurile combina epoca de aur a transportului feroviar cu facilitati moderne, creand o extravaganta de neuitat a unei epoci apuse.

  • Linia feroviara Konkan, India

Experienta pe care o da o calatorie cu trenul de-a lungul coastei Konkan atrage foarte multi turisti, ei fiind purtati de glasul rotilor de tren printre peisaje impresionante:  plaja Marii Arabiei, cascade si munti ce se inalta semeti pe drumul spre Goa din Mumbai.

tren india

tren india 1

  • Rocky Mountaineer, Canada

Rocky Mountaineer ofera peste 45 de pachete de vacanta canadiene si 4 trasee unice de transport feroviar printre care si o calatorie de la Vancouver la Whistler. Trenul de lux strabate frumusetile din vestul Canadei si este cea mai buna modalitate de a vedea intr-un mod confortabil spectacolul maiestous al muntilor. Rocky Mountaineer a primit in 2005, 2006 si 2007 titlul de “Leader in experienta calatoriei cu trenul la nivel mondial” de catre World Travel Awards, in 2005 a fost inclus in top 25 trenuri din lume de catre Societatea de Calatori International Feroviare, iar in 2007 a fost recunoscut de catre revista National Geographic ca fiind “cel mai bun traseu feroviar din lume”.

 

canada

 

canada 3

  • Linia ferata Argo Gede, Indonesia

Exista doua trenuri care fac ruta Jakarta-Bandung: Parahyangan Express si Argo Gede. Calatoria de 3 ore cu Argo Gede este una deosebit de confortabila, ce va poarta printr-un superb peisaj muntos. Trenul urca la inaltimi neasteptate, se scufunda in vai, strabate plantatii de ceai si campuri de orez, trece pe langa cascade si prin sate uitate de lume.

 

indonezia

 

indonezia 2

  • Linia ferata Jungfrau, Elvetia

Acest tren unic va duce in primul rand la Kleine Scheidegg (altitudine 2061 de metri), la poalele celebrului zid de nord Eiger, dupa care urca la statia de la Eigergletscher, cunoscut pentru restaurantul sau si prin faptul ca Eigergletscher este cunoscut drept patria cainilor polari.

elvetia1

elvetia

 

  • Linia ferata Rovos, Africa de Sud

Rovos este o companie de cale ferata privata care este numita “Mandria Africii” si a intrat in “Top 25 trenuri din lume” datorita conditiilor excelente de calatorie si a serviciilor ireprosabile. Trenul are un program regulat pe rute spre Namibia si Tanzania.

africa

 

africa1

 

africa2

 

Sursa: theworldgeography.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>