Pages Navigation Menu

Cele mai colorate orase din lume

Cele mai colorate orase din lume

JUCAR EL PUEBLO PITUFO-03

Nu toate orasele de pe mapamond sunt gri si posomorate. Dimpotriva exista si unele orase extrem de colorate! Indiferent daca s-a optat pentru o singura culoare (rosu, galben sau albastru) sau pentru o gama larga de culori, aceste orase incanta cu siguranta turistii.

elprimer

In Andaluzia toate orasele sunt albe. Exceptie face oraselul Juzcar. Orasul pictat in albastru ne face sa ne gandim la simpaticele desene animate “The smurfs”. Nu demult orasul era pictat in alb, dar unui producator de la  Hollywood i-a venit ideea geniala sa schimbe temporar culoarea orasului. Producatorul a convins locuitorii sa faca reclama la filmul cu strumfi. O data ce era gata reclama orasul si-ar fi schimbat din nou culoarea. Totusi, localnicii incantati de numarul mare de turisti au decis sa pastreze culoarea albastra.

21chefchaouen

Orasul Chefchaouen, Maroc, se afla la 4 ore de Fez. Este un oras situat la o altitudine de 600 metri, la poalele muntilor Kelaa si Meggou. Este cunoscut pentru strazile labirintice scaldate in tonuri de albastru ca cerul. Aceasta zona a fost acum sute de ani un loc de refugiu pentru evreii spanioli. Desi multi dintre ei au emigrat in Tara Sfanta, albastrul ramane o marturie ca au trecut pe acolo o data.

Old-San-Juan-–-Puerto-Rico-World-Beyond-Web

Un cartier din San Juan, Puerto Rico, este cunoscut ca unul dintre cele mai colorate cartiere din lume. Turistii vor fi cu siguranta surprinsi de faptul ca nici o culoare nu se repeta. Intregul cartier este construit intr-o arhitectura europeana.

Districtul muncitoresc La Boca, din Buenos Aires, Argentina, intra si el in topul celor mai colorate cartiere din lume. Acesta a fost construit din materiale de la groapa de gunoi si vopsit cu ramasitele de culori adunate de rezidenti.

la-boca-buenos-aires

Sursa: Adevarul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>