Pages Navigation Menu

Cele mai ciudate creaturi de pe Terra

Cele mai ciudate creaturi de pe Terra

 

Daca credeai ca unele creaturi pot fi doar produsul unei imaginatii hiperactive sau al unui cosmar nocturn, te inseli. Din America de Sud pana in Africa, din Australia pana in Asia sunt multe ciudatenii. Articolul de fata prezinta doar cateva exemple.

 

Pestele Pacu

 

Desi seamana cu piranha, Pacu este un vegetarian convins. Inotand in raurile mari din America de Sud, pestele ascunde un secret infiorator. Dintii sai arata in mod straniu exact ca cei umani datorita dietei bazate pe seminte si nuci.

Pacu-Fish

Crabul Yeti

 

Kiwa hirsuta, poreclit crabul Yeti din motive evidente este un crustaceu descoperit in 2005 la 900 mile sud de Insula Pastelui. Traind la o adancime de peste 2300 metri, crabul poate fi gasit in apropierea izvoarelor hidrotermale subacvatice.

Fish14_yati_crap

Cerbul motat

 

Elaphodus cephalopus este o mica specie de cerb traind in padurile alpine ale Birmanie si Chinei. Au in crestetul capului un smoc de par ce le da numele dar aspectul lor curios este dat de cei doi canini proeminenti ce il fac sa arate ca un vampir adorabil.

Elaphodus_cephalophus_michianus_Magdeburg_zoo_20.10.2012_01

Gerenuk

 

Litocranius Walleri este o specie de antilopa ce traieste in Tanzania, Kenya sau Somalia. Sunt usor de recunoscut datorita gatului lung si piciorelor lungi si subtiri. Si, destul de ciudat, pot sta pe picioarele posterioare.

2651-934x

Pestele picatura (The blobfish)

 

Psychrolutes marcidus e un peste ce traieste la mari adancimi in apele Australiene (600-1200 m). Carnea lor gelatinoasa are o densitate mai mica decat apa, astfel incat creatura pluteste in asteptarea prazii. Pestele a fost votat cel mai urat animal de pe Terra.

6a00d8341bf67c53ef01a511a7f5b0970c-500wi

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>