Pages Navigation Menu

Cele mai bune parodii romanesti la reclame

Cele mai bune parodii romanesti la reclame

Tuturor ne plac spoturile bune, dar parca nimic nu se compara cu o parodie autohtona reusita la o reclama. Si atunci cand parodia este aproape mai buna decat spotul pe care il satirizeaza, nu se poate lasa decat cu hohote de ras. Astazi  le vom analiza pe cele mai bune.

1. Budweiser – Budai Beer

Acest spot este genial pentru ca ”romanizeaza” celebra reclama americana. Nu numai sloganul ” Ce faci ? ( wassup in engleza)” este autohtonizat prin graiul moldovenesc, dar si intregul decor, actiunea si personajele. A te uita la stele, a da la peste, a te duce la wc-ul de lemn din curte sau a te plimba cu o caruta deasupra careia troneaza o caroserie ruginita de masina, sunt actiuni specifice romanului de la tara, in opinia autorilor spotului, cel putin. Pana si numele berii americane Budweiser, a fost schimbat in moldovenescul Budai.

2. Snickers- Ceapa naturala de la tara

Acelasi principiu, al autohtonizarii reclamei este folosit si in urmatoarea parodie. Sloganul : ” nu esti tu cand ti-e foame” se pastreaza, dar actiunea si personajele se muta pe plaiurile romanesti, iar produsul promovat nu este batonul Snickers, ci ceapa naturala de la tara. Cele doua batrane sunt haioase si tocmai faptul ca se chinuie sa pronunte corect in engleza constituie deliciul spotului. Este amuzanta si inspirata aparitia si ironizarea pitipoancei, inca la moda printre tinere. Insa, marea greseala a parodiei este faptul ca pitipoanca isi cauta de zor trusa de farduri, dar ea este deja machiata strident!

3. Tigaia Dry Cooker

Parodia la Dry Cooker ironizeaza exagerarile din reclama originala cu privire la calitatile tigarii, care ” te ajuta sa ai mai multe energie, sa darami muntii, iti coloreaza viata si bineinteles reprezinta sanatatea copiilor tai”. Spotul duce la absurd efectele tigarii, dar absurdul in cazul de fata, este foarte comic : ” inainte de Dry Cooker nu vedeam nimic, acum vad tot” si ” inainte, cainele asta era pisica!”.

Actorii satirizeaza si cateva personaje mai mult sau mai putin mondene : Adriana Bahmuteanu si pe bucatarul, aproape vorbitor de limba romana, Joseph Hadad. Desi parodia este cam lunga, va recomand sa-o urmariti pana la final.

4 .Neumarkt – Iaurtul de la scoala

Parodia la Neumarkt reuseste prin usoara modificare a textului, sa ironizeze exact repetitivitatea sloganului si ridicolul personajelor. Comic este ca actorii vorbesc ca si cum n-ar fi de acord, dar au aceeasi parere pe care o exprima prin aceleasi cuvinte, spuse pe tonuri diferite. Laudabil este faptul ca, desi  parodia promoveaza alt produs, in cazul de fata iaurtul de la scoala, ea se pliaza perfect pe reclama originala la Neumarkt.

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>