Pages Navigation Menu

Cel mai mare labirint din lume. FOTO

Cel mai mare labirint din lume. FOTO

Locurile spectaculoase de pe Planeta au legatura cu unicitatea lor. Curiozitatile si superlativele au atras intotdeauna din punct de vedere turistic: Casacada Angel este cea mai inalta cadere de apa, La Paz (capitala Boliviei) este capitala situata la cea mai mare altitudine, cel mai mare lac este Marea Caspica si ca acestea sunt multe altele. Poate unul dintre cele mai interesante recorduri il detine un labirint: cel mai mare labirint din lume isi serpuieste cararile pe 2,72 kilometri.

longleat-hedge-maze-2[2]

Labirintul Longleat Hedge se gaseste in Marea Britanie, langa oraselele Horningsham si Warminster. A fost proiectat si realizat in anul 1975. Gardurile vii care compun labirintul se intind pe 1,5 acri, sunt inalte de aproximativ 2,5 metri si sunt facute din aproximativ 16.000 de copaci de tisa. Labirintul are, desigur, cateva drumuri inchise, dar si 6 poduri de lemn care decoreaza unele dintre carari. In centru este plasat un turn de observatie, care duce la iesirea corecta.

De ingrijirea gardurilor vii se ocupa o echipa de 6 gradinari: le ia aproape o luna sa tunda si sa aranjeze vasta gradina. Ei revin o data la sase luni si isi fac munca manual, cu foarfece de gradina, fara niciun utilaj electric.

Labirintul este foarte complex si dureaza in jur de o ora si jumatate numai sa-l strabati, cu conditia sa-l cunosti ca-n palma. Exista totusi niste indicatoare, ca o masura de siguranta: sunt niste placute pe care scrie „Ridica daca te-ai ratacit” si acolo se gasesc indicatii catre iesire. Aceasta masura este oarecum „de moda veche”, pentru ca, in ultimul timp, turistii isi folosesc telefoanele mobile sau alte dispozitive pentru a-si procura o harta de pe internet, cu ajutorul careia gasesc drumul cel mai scurt catre iesire.

Labirintul se afla pe proprietatea marchizului de Bath. Tot aici se afla si un parc cu peste 500 de animale exotice.

Sursa: http://www.amusingplanet.com

  • longleat-hedge-maze-2[2]
  • longleat-hedge-maze-3[2]
  • longleat-hedge-maze-4[2]
  • longleat-hedge-maze-7[2]
  • longleat-hedge-maze-8[6]
  • longleat-hedge-maze-6[2]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>