Pages Navigation Menu

Cel mai mare hotel subacvatic din lume

Cel mai mare hotel subacvatic din lume

hotel subacvatic dubai 1

Dubai nu este numai destinatia preferata a milioane de turisti din intreaga lume, ci si campionul recordurilor: de la cel mai mare mall din lume, la cea mai inalta cladire din lume si acum la cel mai mare hotel subacvatic din lume.          

            Hotelul Water Discus care se cosntruieste in Dubai, va fi compus din doua discuri principale, unul deasupra apei si altul subacvatic, conectate prin cinci coloane si un ax vertical, care va gazdui scarile si liftul. 

Discul situat pe fundul oceanului va gazdui nu mai putin de 21 de camere, de unde turistii cazati aici vor putea admira viata subacvatica. Mai mult decat atat aici se va gasi si un centru de scufundari, dar si un bar. Discurile mai mici, situate deasupra nivelului apei, vor avea facilitati precum existenta unei piste pentru aterizarea elicopterelor. 

hotel subacvatic dubai

Hotelul subacvatic va fi construit de compania poloneza Deep Ocean Tehnology, care a mai realizat vehicule subacvatice si echipamente pentru exploatarea fundului marii. Hotelul va fi cosntruit in asa fel, incat sa poata fi mutat la nevoie, daca apar probleme legate de mediu. 

In lume mai exista si alte hoteluri subacvatice, dar nu de marimea acestuia: Jules Undersea Lodge in Florida, Conrad in Maldive sau Utter Inn in Suedia.

 

Sursa: dailymail.com

Sursa foto: ghiduri-turistice.info

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>