Pages Navigation Menu

Cel mai înfricoșător pod din lume

Cel mai înfricoșător pod din lume

Un pod din Pakistan, situat în partea de nord a țării, a fost inclus în lista celor mai înfricoșătoare poduri din lume. 

http://www.atlasobscura.com

http://www.atlasobscura.com

Podul Hussaini, din Pakistanului, este unul dintre cele mai primejdioase căi de acces, însă reprezintă singura modalitate a oamenilor din zonă de traversare a lacului Borit.

Până în anul 1978, locuitorii regiunii Gilgit-Baltistan, din nordul Pakistanului, au fost complet izolați de restul țării din cauza traseelor greu accesibile. Una dintre variantele de a ajunge în această zonă ar fi fost un avion de mici dimensiuni, însă cum doar bogătașii își pot permite un astfel de lux, oamenilor de rând le-a rămas ca singură posibilitate de deplasare mersul pe jos și traversarea munților la pas.

În 1978, lucrările la Autostrada Karakoram au fost finalizate, iar regiunea a ajuns să fie conectată cu cealaltă parte a țării. Cu toate acestea,  drumurile regionale au rămas la fel de dificile, la fel ca acum 100 de ani. Și pentru că trebuiau să circule, oamenii și-au creat poduri și poteci, motiv pentru care în această zonă sunt întâlnite frecvent poduri șubrede, construite din cabluri și scânduri, care străbat munții și râurile din nordul Pakistanului. Unul dintre aceste poduri este Hussaini, construit peste lacul Borit.

Podul Hussaini este lung și foarte prost întreținut, unele scânduri lipsesc, iar când oamenii vor să traverseze lacul, acesta se leagănă, făcând călătoria un adevărat coșmar.

În ciuda aspectului său înfricoșător, podul  Hussaini a devenit una dintre atracțiile turistice ale zonei, testând nervii celor care se încumetă să-l traverseze.

UPDATE: Conform site-ului www.atlasobscura.com, podul Hussaini  ar fi fost șters de pe fața Pământului, în anul 2011, în urma unei furtuni.

  • Podul Hussaini, Pakistan
  • Podul Hussaini, Pakistan
  • podul hussaini, pakistan 1
  • Podul Hussaini, Pakistan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>