Pages Navigation Menu

Cel mai în vârstă artist care ajunge pe primul loc în topul Billboard

Cel mai în vârstă artist care ajunge pe primul loc în topul Billboard

Cântăreţul american Tony Bennett şi-a doborât propriul record şi a devenit, la vârsta de 88 de ani, cel mai în vârstă artist în viaţă care a lansat un album ce a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200, miercuri, graţie compilaţiei sale de duete cu Lady Gaga, informează Reuters.

Albumul “Cheek to Cheek”, ce include coveruri interpretate de Tony Bennett şi Lady Gaga după o serie de cântece celebre, precum “Anything Goes” şi “Let’s Face The Music And Dance”, s-a vândut în 131.000 de copii în prima săptămână după lansare, potrivit cifrelor oficiale comunicate de Nielsen SoundScan.

Tony Bennett, recompensat de-a lungul timpului cu 16 premii Grammy, considerate Oscarurile muzicii americane, şi-a început cariera în urmă cu 60 de ani. Cântăreţul american Tonny Bennett este considerat o legendă a muzicii jazz, printre ale cărui cântece de succes se numără “I Left My Heart in San Francisco” şi “Rags to Riches”. Acesta a devenit, în 2011, la vârsta de 85 de ani, cel mai în vârstă artist ajuns pe primul loc în topul Billboard al vânzărilor de albume din SUA, graţie albumului de duete – “Duets II” -, pe care l-a întregistrat cu alte vedete. Acesta s-a vândut în 179.000 de exemplare într-o săptămână, potrivit revistei Billboard. Albumul conţine 17 duete, printre care se remarcă cele înregistrate de Bennett cu Aretha Franklin, Mariah Carey, Andrea Bocelli, Norah Jones, Lady Gaga şi Amy Winehouse.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>