Pages Navigation Menu

Cel mai bogat sat din lume!

Cel mai bogat sat din lume!

huaxi-ville

Zgarie-nori, statuie din aur masiv de 50 de milioane de dolari, iar taxiurile sunt… elicoptere!

Vorbim de localitatea Huaxi din provincia Jiangsu, desemnat cel mai bogat sat din China, si implicit, din lume! Localitatea este centrul unui nou si important hub al tehnologiei si turismului si se spune ca gazduieste cei mai multi milionari din toata tara, fiecare dintre cei 2.000 de “sateni” avand in contul bancar cel putin 250.000 de dolari.

Rezidentii, majoritatea fiind importanti oameni de afaceri, ajung in orasele alaturate cu ajutorul elicopterelor-taxi, sau chiar a elicopterelor personale. “Pasagerii nostri au nevoie sa ajunga rapid la destinatie. Daca nu folosesc serviciul nostru, nici cu trenul nu o sa-i vedeti calatorind. Si asta pentru ca isi folosesc propriile elicoptere”, spune un reprezentant al Tongyong Company.

In anul 2011, s-a inaugurat un zgarie-nori de 328 de metri, cu 18 metri mai inalt decat mult mai cunoscutul “The Shard”, din centrul Londrei. Turnul a costat in jur de 500 de milioane de dolari, iar o buna parte din bani au venit chiar de la locuitori.

Un lucru interesant de stiut este faptul ca in urma cu 30 de ani, locul gazduia o comunitate saraca de agricultori, iar acum, a devenit un adevarat simbol al cresterii economice din China.

Sursa: InCont.ro

 

 

One Comment

  1. Wow…Uimitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>