Pages Navigation Menu

Ce trebuie sa faci de Mos Nicolae

Ce trebuie sa faci de Mos Nicolae

Indragit de copii, dar si de adulti, Mos Niculae este cel care da startul Sarbatorilor de Iarna.

nicolae news up.ro

Sfantul Nicolae este sarbatorit de crestinii ortodocsi in fiecare an pe 6 decembrie, iar peste 800.000 de romani ii poarta numele sfantului.

De Sfantul Nicolae oamenii pun in vase cu apa cate o crenguta de pom care se presupune ca ar trebui sa infloreasca pana la Anul Nou, acesta fiind unul din semnele ca recoltele din anul care urmeaza vor fi bogate sau nu. La sate, feciorii se aduna in cete si isi aleg in aceasta zi gazda la care vor merge sa repete colindele pentru seara de Craciun.

Traditia spune ca Mos Nicolae isi face aparitia atunci cand cade prima zapada, pentru a ajuta vaduvele, orfanii, oamenii lipsiti de aparare si fetele sarace. Soldatii se roaga la el in timpul razboiului, deoarece el este protectorul lor. De asemenea, oamenii spun că Sfantul Nicolae este si protectorul marinarilor si al celor ce calatoresc pe ape.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>