Pages Navigation Menu

Ce este Noaptea Studiourilor Foto?

Ce este Noaptea Studiourilor Foto?

Noaptea Studiourilor Foto (20 iunie 2014, editia I) este un eveniment care isi propune crearea unei punti de comunicare intre public si fotografii cu spatii de dedicate din Bucuresti.

In noaptea evenimentului, studiourile foto din Bucuresti – care s-au inscris in prealabil la eveniment – raman deschise dupa program, primesc publicul curios sa vada cum arata un studio foto si cum se desfasoara o sedinta foto profesionala intr-unul, si organizeaza diferite activitati fotografice, limitati numai de imaginatia fiecaruia.
studio

Care sunt obiectivele noastre?

Prin posibilitatea de a vizita mai multe studiouri foto, publicul va intelege mai bine procesul creativ si eforturile reale din spatele unei sedinte foto de studio, indiferent de tematica.

De asemenea, ne dorim sa incurajam publicul sa treaca peste inhibitii, sa puna intrebari, sa invete ca fotografia de studio nu este un produs accesibil doar modelelor profesioniste sau agentiilor de publicitate.Nu in ultimul rand, dorim incurajarea colaborarii dintre fotografii de studio si fotografii care nu au spatii dedicate. Alte categorii de public vizate sunt fotografii amatori care vor sa vada ce inseamna un studio foto, studentii la arte vizuale, sau chiar agentiile foto si de publicitate in cautare de noi furnizori de servicii. Practic, Noaptea Studiourilor Foto este un targ de fotografie desfasurat in tot orasul. Incurajam studiourile foto sa invite in cadrul evenimentului lor si fotografi care nu lucreaza neaparat in studio, ale caror nume si lucrari artistice vor aduce un plus de valoare acestei Nopti, care va fi targ si expozitie in acelasi timp.


Avantajele inscrierii?

Noaptea Studiourilor Foto va promova gratuit toate studiourile participante, care au astfel posibilitatea de a promova nu doar studioul in sine, cat si eventuale oferte, adaptate pe tipul de fotografie pe care il prefera. In plus, publicul care va participa la eveniment va include mai multe categorii de potentiali clienti. De altfel, fiecare studio are posibilitatea de a atrage cat mai multi vizitatori prin activitatile pe care le organizeaza in spatiul propriu, care pot varia de la mini-sedinte foto la expozitii, cursuri sau ateliere cu diverse tematici, in functie de profilul fiecaruia.
Nu in ultimul rand, un numar cat mai mare de participanti inseamna posibilitatea ca evenimentul sa se desfasoare si pe viitor, un aspect pozitiv, din punctul nostru de vedere, pentru intreaga comunitate fotografica din Romania, care ar profita de pe urma unei expuneri mai mari (asa cum fac muzeele sau galeriile in noptile dedicate).

Reguli de inscriere

Inscrierea se face completand formularul de participare pana la data de 7 mai inclusiv. Formularul trebuie completat online aici.
Toate studiourile care se inscriu la eveniment trebuie sa programeze, in spatiul propriu, cel putin o activitate pentru public. Aceasta poate fi:
- workshop, atelier, mini-curs
- conferinta
- sedinte foto demonstrative
- mini-sedinte foto gratuite, pentru public
- demonstratii de machiaj si coafura cu stilistii proprii (acolo unde este cazul)
- expozitie foto, etc.
Mai multe detalii despre inscriere si criteriile de eligibilitate gasiti pe site-ul (in lucru, dar cuprinzand deocamdata informatiile necesare) noapteastudiourilorfoto.ro (va rugam cititi cu atentie criteriile de eligibilitate si sa va incadrati in termenele limita).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>