Pages Navigation Menu

Ce citim in 2014?

Ce citim in 2014?

Book-iPad-wallpaper-Flying-Letters

A inceput noul an. Chiar daca muncim, studiem, este bine sa  si citim. Inca din primele luni ale anului vor aparea in Romania carti despre medicina, fotografie, bestselleruri internationale, carti de Norman Manea, Orhan Pamuk, Julian Barnes si ,,Istoria iubirii” de Simon May.

Editura Polirom ne recomanda o serie de autori care este in onoarea lui Alexandra David-Neel, celebra pentru ca a explorat Tibetul. De asemenea colectia de jurnale de calatorie si,, Memoria”. La editura Polirom vom gasi si autori straini, dar si autori romani. Dintre autorii straini vom gasi autori care s-au tradus mai putin in Romania. Vom gasi autori din Africa, Islanda si Orient. Va fi finalizata si seria de carti scrisa de Orhan Pamuk. Dintre autorii romani ne vom delecta cu Norman Manea, Aurora Liiceanu, Gabriela Adamesteanu, Andrei Oisteanu si N. Steinhardt in colaborare cu Manastirea Rohia. Editura Polirom a declarat ca se asteapta ca noi autori autohtoni sa vina cu surprize. Romanele lui Georges Simenon se vor gasi in librarii.

Editura All ne pregateste traduceri din bestselleruri internationale din colectia ,,Strada fictiunii” si carti cu crime. Totodata se vor gasi si carti de specialitate cum ar fi ,,Manualul Harrison” ,,Endocrinologie”.

De la editura Vellant vom putea citi traduse in limba romana cartea de psihologie ,,Office Politics” de Oliver James si eseurile despre fotografie ,,On Photographi” de Susan Sontag. ,,Fata babei si fata mosneagului” de Ion Creanga va fi ilustrat de Ileana Surducan si face parte din colectia ,,Pasarea maiastra”. De asemenea ne vom putea delecta cu carti de John Paul-Flintoff ,,How to Change the World”, ,,How to Stay Sane” de Philippa Perry si ,,Status Anxiety” si ,,How to Think More About Sex” de Alain de Botton. In 2014 vor aparea si trei volume marca ,,School of Life” din care face parte ,,How to Think More About Sex”, ,,How to Change the World” de John Paul- Flintoff si ,,How to Stay Sane” de Philippa Perry.

De la editura Nemira putem citi carti de autori straini traduse in romana, dar si carti scrise de autori romani. Dintre autorii straini vom gasi cartea,, In orasul de aur si argint” tradus de Mihaela Stan. Acesta este un roman istoric scris de Kenize Mourad, autoarea volumului ,,In numele printesei moarte”. De asemenea o noua carte care va aparea in prima parte a anului va fi,,Niveluri de viata” scris de Julian Barnes, un prozator britanic, tradus de Radu Paraschivescu. ,,Istoria iubirii” de Simon May va putea fi citita in prima parte a anului. Cartea vorbeste despre un cercetator din prezent care cauta un sentiment care se pare este un mister. El porneste intr-o istorie pasionanta sa caute sentimentul. La editura Nemira vom gasi si autori romani. Unii dintre ei sunt Liviu Radu ,,Golem golem… si alte povestiri fantastice”, Sebastian A.Corn cu romanul ,,Ne vom intoarce in Muribecca” si ,,Senzoriada” de Cristian Teodorescu.

Acestea sunt noile carti care vor aparea in prima parte a anului 2014. Eu spun sa ne delectam cu ele si sa fim mai buni in noul an. Daca citim o sa  avem mai multe cunostinte si o sa invatam mai multe.

 

Sursa Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>